Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sablasno ubistvo u Srezovcu

rssBookmark and Share

Aleksinac 23.03.2009.

NEZAPAMĆEN zločin u malom pomoravskom selu Srezovac, dvadesetak kilometara od Aleksinca. Najverovatnije zbog neuzvraćene ljubavi, Ivica Panić Ica, iz susednog sela Gornji Ljubeš, u subotu oko 19 časova, na kauču u sobi njene porodične kuće, sa tri metka...

Sablasno ubistvo u Srezovcu

Tri metka za neuzvraćenu ljubav

Žaklina, majka nastradale devojčice

NEZAPAMĆEN zločin u malom pomoravskom selu Srezovac, dvadesetak kilometara od Aleksinca. Najverovatnije zbog neuzvraćene ljubavi, Ivica Panić Ica (30), iz susednog sela Gornji Ljubeš, u subotu oko 19 časova, na kauču u sobi njene porodične kuće, sa tri metka iz automatske puške, ubio je maloletnu Suzanu Savić (16), učenicu prvog razreda srednje medicinske škole u Kruševcu. Panić je uhapšen i zadržan u policijskom pritvoru do 48 sati.

U Srezovcu i okolini vlada muk. Niko ne može da veruje šta se dogodilo. Po Savićima, zločin je mogao da bude i tragičniji. Žaklina (34), majka nastradale devojčice, tvrdi da je ubica i na nju ispalio dva metka kada ga je posle zločina pojurila i sustigla, ali oba hica su je promašila. S druge strane, otac Saša je ubeđen da bi Panić najverovatnije ubio i njegovog sina, učenika osmog razreda, da je kojim slučajem on naleteo u momentu izvršenja zločina.

- Bili smo u staroj kući, a ćerka je otišla u svoju sobu u novu kuću. Čuli smo dva, tri praska, ali sam prvo pomislila da je sin bacio petarde. Otrčala sam u sobu kod ćerke, ležala je pokrivena ćebetom i krkljala, ali tada ništa nisam posumnjala - priča uplakana majka Žaklina.

- Međutim, na terasi sam čula neko šuškanje, dodaje Žaklina. - Istrčala sam napolje, primetila čoveka u crnom sa puškom u ruci, uhvatila ga za kapuljaču

i prepoznala Ivicu. Tada me je udario, a videla sam i dva bljeska iz puščane cevi. Jedan metak mi je prostrujao pored ruke, a drugi pored noge, a ubica je ubrzo pobegao.

Majka Žaklina se posle toga vratila kod ćerke. Kada je podigla ćebe, videla je Suzanu u krvi i gotovo u beživotnom stanju. Povređena devojčica je privatnim kolima povezena za Aleksinac, ali je usput pukla guma. Savići su jedva uspeli da zaustave drugo vozilo, međutim, kada su stigli u bolnicu, sve je već bilo kasno.

Od ukućana smo saznali da su se žrtva i ubica poznavali i družili od ranije. Niko nije verovao da se među njima izrodila ljubav, pogotovo zbog razlike u godinama. Otac Saša, zidarski radnik, tek posle ubistva ćerke saznao je da ju je Ivica proganjao, jer ostali, a pogotovu supruga Žaklina, nisu smeli da mu kažu za to poznanstvo i progone. Inače, Suzana je posle osmoletke, školovanje nastavila u Kruševcu. To razdvajanje, Ivici je očigledno teško palo. U petak je na vikend došla kod roditelja. Majka Žaklina tvrdi da Suzana tragične noći nije očekivala Ivicu, jer bi joj ćerka bar nešto rekla.

- Čuo sam šta se dogodilo i prosto sam zapanjen. I Ivica i njegov brat su mirni dečaci, a Ivica je i kapiten seoskog fudbalskog kluba - kaže rođak pomenute dvojice, Radivoje Panić, inače nastavnik.

- Nikada se ovako nešto nije dogodilo na ovom prostoru. Poznavao sam i nastradalu Suzanu, jer je pohađala osmoletku u kojoj predajem i bila je super đak. Za Ivicu nisam znao da ima pušku i pitam se odakle mu - dodaje Radivoje.

Na rastanku, deda Zoran nam je, brišući suze, rekao da je njegova mezimica Suzana na sve načine izgleda pokušavala da se izvuče i stavi tačku na druženje sa Ivicom, ali je on stavio tačku na njen život.


POSLEDNjE PRETNjE

SUZANA je u Kruševcu stanovala u stanu svog dede Zorana koji je sa drugom suprugom živeo u Stalaću.

- Pre desetak dana unuka me je pozvala telefonom i javila da je Ivica došao kod nje u Kruševac, da je maltretira i da joj preti. Otišli smo brzo, ali ga nismo zatekli, a unuku smo nakratko odveli kod nas - kaže deda Zoran.


SUSED

UBICA je sa mlađim bratom živeo u porodičnoj kući nasleđenoj od dede i oko 500 metara udaljenoj od žrtvine. Nije bio zaposlen. Svi u Gornjem Ljubešu kažu da je bio miran i povučen.

D. STOJANOVIĆ
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=140803


Ljubomora pomračila um

Pucao maloletnoj devojci iz „kalašnjikova“ u grudi

Ivica Panić (30) iz Gornjeg Ljubeša u opštini Aleksinac uhapšen je zbog sumnje da je 21. marta oko 19 sati hicima iz automatske puške ubio Suzanu Savić (16) iz susednog sela Srezovac, učenicu Srednje medicinske škole u Kruševcu. Panić je, kako se pretpostavlja, pucao u trenucima rastrojstva zbog ljubomore jer Suzana, koju je proganjao mesecima, nije želela da se zabavlja s njim.

Panić se obučen u crno, s kapuljačom na glavi i „kalašnjikovom” u rukama, ušunjao u kuću devojke u Srezovcu koju je upoznao prošlog leta i izrešetao je dok se pre večere odmarala u svojoj sobi. Prema prvim informacijama, Panić je sa tri hica ispaljena sa razdaljine od metar i po pogodio nesrećnu devojku u grudi.

- Suzana je došla u petak iz Kruševca gde ide u prvi razred Srednje medicinske škole, da provede vikend sa nama. Pričali smo te večeri, smejali se. Otišla sam da napravim palačinke, a ona u sobu da malo prilegne pre nego što počne serija na TV-u - počinje priču Suzanina majka Žaklina. Kad je začula hice, kaže, pomislila je da sin u dvorištu baca petarde.

- Vrata Suzanine sobe su bila otvorena, videla sam dim ispred, onda sam čula da vrata susedne prostorije lupaju. Dotrčala sam i videla muškarca u crnom, sa kapuljačom na glavi kako razvaljuje vrata da bi izašao na terasu. Skinula sam mu kapuljaču i videla lice iz profila. Tad mi je prvi put blesnulo pred očima. Jedan metak mi je prošao pored slabine. Potom još jedan blesak. Drugi metak mi je prošao pored noge. Kada sam se povratila od šoka, dotrčala sam do Suzanine sobe. Gušila se. Još nisam znala šta se desilo. Podigla sam ćebe i videla je svu u krvi. Krv je liptala iz grudi, leva ruka je bila razneta - priča Žaklina. Majka, skrhana bolom, u panici je, kaže, počela da doziva supruga Sašu i ukućane, vikala je da trče za ubicom, ali je on uspeo da iskoristi pometnju i nestane u mraku. Uhapšen je iste večeri u selu, a policija je kod njega pronašla pušku iz koje je pucao.

Autor: Branko Janačković | Foto:K. Kamenov
http://www.blic.rs/hronika.php?id=84718


Zločin u Aleksincu: IZREŠETAO DEVOJČICU ZBOG LjUBOMORE


Suzana SavicIvica Panić (30) iz Gornjeg Ljubeša ubio iz automatske puške Suzanu Savić (16) jer je raskinula s njim! Panić upao u kuću maloletnice u Srezovcu kod Aleksinca i ispalio u nju četiri metka

Ivica Panić (30) iz Gornjeg Ljubeša ubio je iz automatske puške Suzanu Savić (16) jer je raskinula njihovu ljubavnu vezu! Panić je u subotu uveče upao u kuću maloletnice u selu Srezovac kod Aleksinca i ispalio četiri metka u nesrećnu devojku! Suzana je preminula na putu za bolnicu, a Ivica je iste večeri uhapšen.

Zločin se dogodio u subotu oko 19 časova u porodičnoj kući Suzanininih roditelja u selu Srezovac. Ubica je upao u Suzaninu sobu i pucao u nju iz automatske puške. Posle pucnjave Panić je pobegao, ali je iste večeri uhvaćen u svom selu. Kako Press saznaje, reč je o zločinu iz strasti, jer je Ivica duže vreme proganjao devojku, koja je raskinula s njim.

Žaklina Savić, majka ubijene devojke, kaže da je pokušala da savlada Ivicu, ali da je on i na nju pucao!

- Sedela sam sa mužem i rođacima u kući kada sam čula četiri pucnja iz susedne kuće u kojoj je spavala Suzana. Pomislila sam da moj sin baca petarde, ali sam ipak izašla da vidim o čemu se radi. Dotrčala sam do ćerkine sobe i videla je na krevetu. Bila je pokrivena ćebetom, samo joj se glava videla. Iz susedne sobe istrčao je mladić sav u crnom, sa puškom u ruci! Potrčala sam za njim i uhvatila ga za kapuljaču. On me je udario, kada sam pala, pucao je na mene dva puta. Ustala sam, utrčala u Suzaninu sobu i videla je kako kašlje i guši se. Pomislila sam da se uznemirila, jer bi joj obično pozlilo kada bi se nervirala - priča Žaklina, i dodaje:

- Međutim, kada sam podigla ćebe kojim je bila pokrivena videla sam da je sva krvava. Leva ruka joj je bila potpuno iskidana, a imala je i rane na grudima. Počela sam da vrištim, dotrčali su suprug i rođaci, stavili su Suzanu u kola i povezli je u aleksinačku bolnicu. U Adrovcu nam je pukla guma, zaustavili smo neka kola i zamolili vozača da nam pomogne, ali je on odbio! Onda je naišao neki čovek iz sela Trnjani, koji je Suzanu prebacio do bolnice, ali je za nju bilo kasno - priča očajna žena.

Ona kaže da je znala da Ivica proganja Suzanu, ali da nije obavestila supruga jer se bojala njegove reakcije.

- Ivica je njoj pretio, maltretirao je, zahtevao je da bude s njim iako ona to nije želela. Govorio joj je da će je ubiti ako nađe drugog momka. Nisam smela da kažem suprugu jer sam se bojala da će ga ubiti. Mislila sam da će Ivica da je ostavi na miru. Nisam slutila da ovako nešto može da uradi - priča Žaklina.

Suzanin deda Zoran Savić kaže da je Ivica pobesneo jer je Suzana nastavila školovanje u Kruševcu i više nije mogao da je viđa.

- Zabavljali su se za vreme letnjeg raspusta, ali je Suzana prošle godine upisala Medicinsku školu u Kruševcu i nije želela da nastavi vezu s njim. Dok se školovala, boravila je u mom stanu u Kruševcu jer ja sa ženom Slavicom živim u Stalaću. Pre petnaestak dana Ivica je došao u Kruševac i napao Suzanu. Ona nas je pozvala telefonom, pa je Slavica otišla kod nje u stan da bi je odbranila. Ivica joj je rekao da hoće da se pomiri sa Suzanom. Međutim, unuka mu je rekla da ode i da ne želi više da ga vidi. Slavica se zabrinula za Suzanu, pa ju je dovela kod nas u Stalać gde je provela neko vreme - kaže deda ubijene devojke.

Suzana je u petak došla iz Kruševca da provede vikend kod roditelja u Srezovcu. Njen otac Saša kaže da nije ni slutio da njegova ćerka ima problema.

- Nisam imao pojma da Suzana ima nešto sa tim mladićem. Da sam znao, ja bih to sprečio, on je od nje mnogo stariji i nije imao šta da traži sa njom - ogorčen je Saša Savić. On ističe da niko nije mogao da očekuje da će Ivica počiniti ovako stravičan zločin.

- Znam ga kao tihog mladića, ne mogu da verujem da je ovako nešto mogao da nam uradi - kaže Savić.

Uviđaj na mestu zločina obavio je Ivan Bulatović, istražni sudija Okružnog suda u Nišu. On je saopštio da je osumnjičenom Paniću, koji je ilegalno posedovao automatsku pušku, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Panić će danas sa krivičnom prijavom za ubistvo biti priveden na saslušanje istražnom sudiji.


Stric: U šoku sam, Ivica je divan mladić


Radivoje Panić, Ivičin stric, kaže da ne može da veruje da je njegov sinovac počinio ovako stravičan zločin.

- Ivica je divan mladić, bavio se građevinskim poslovima, a bio je i kapiten ovdašnjeg fudbalskog tima. Poznajem i Suzanu, bio sam nastavnik u školi koju je ona pohađala. Ne znam šta je tačno bilo između njih, ali nije smelo ovako da se završi - kaže Panić.

D. KOCIĆ
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=61242&sectionId=39&view=story

Tridesetogodišnjak hicima iz „kalašnjikova“ ubio maloletnu ljubavnicu

Metak u srce zbog raskida

Ivica Panić (30) iz sela Gornji Ljubeš uhapšen je zbog sumnje da je sa tri metka iz automatske puške ubio maloletnu ljubavnicu Suzanu Savić (16) iz Srezovca kraj Aleksinca. Motiv ubistva je bolesna ljubomora Panića koji nije mogao da podnese njihov raskid.

U kući Savićevih u selu Srezovcu muk i neverica. Njihova Suzana ubijena je na spavanju. Sumnja se da ju je sa tri hica iz automatske puške, od kojih ju je prema još nepotvrđenim informacijama jedan pogodio pravo u srce, ubio duplo stariji Panić sa kojim se kratko zabavljala prošlog leta. Otac Saša još je u šoku. Ne može da govori. Majka Žaklina, zgrčena od bola, priseća se večeri koja ih je zavila u crno.
- Bila sam u sobi kad sam čula da nešto puca. Mislila sam da sin baca petarde. Izašla sam iz kuće i pogledala u susednu kuću, kuću mog svekra, gde je bila Suzanina soba. Videla sam svetlo, pa sam otrčala u njenu sobu. Ona je ležala na krevetu pokrivena ćebetom, samo joj se glava videla... Iz predsoblja se vio dim, pa sam pitala odakle dolazi. Ništa mi nije odgovorila. Onda sam čula lupnjavu i videla nepoznatog muškarca kako cima vrata terase. Bio je sav u crnom - pantalone, jakna, kapuljača... - priča Žaklina, koja u tom trenutku još nije znala šta se dogodilo.
- Počeo je da beži, pa sam potrčala za njim i sustigla ga. Ne znam da li me je udario ili sam sama pala, a onda su ođeknuli pucnji. Metak je prošao pored mene! A onda i drugi, pored noge! Potom je pobegao - priseća se Suzanina majka, koja se potom vratila kod nje u sobu.

- Videla sam da se guši i pomislila da ima napad, pa sam počela da je drmam. Kad sam otkrila ćebe, videla sam krv! Istrčala sam, počela da vrištim i dozivam muža - nastavlja priču Žaklina.
Suzana i Ivica su počeli da se zabavljaju u junu prošle godine, kada je završila osmi razred. Sve je bilo u redu do trenutka kada je nesrećna devojka rešila da ode iz sela i upiše srednju medicinsku školu u Kruševcu. Živela je sama u stanu svoga dede Zorana.
Majka Žaklina dodaje da joj se ćerka žalila da joj Panić preti.
- Taj momak je dolazio kod nje u stan u Kruševcu. Govorio je da ne može da živi bez nje. Jurio je, pretio joj da će da je ubije... Meni je to rekla, a ja nisam smela da kažem mužu. Plašila sam se da će otići kod njega da ga napadne. I mislila sam da će se taj momak okaniti, da će je pustiti da živi. Nisam mogla ni da pretpostavim da će se ovako kobno završiti - kaže Žaklina.
 
Nisu hteli da im pomognu

Suzanina majka navodi da su ćerku odmah posle pucnjave smestili u automobil i krenuli ka bolnici, ali im je u selu Adrovac pukla guma.
- Prvi čovek koga smo sreli nije hteo da nam pomogne, rekao je da auto nije njegov. Drugi nam je pomogao. Kad smo stigli do bolnice, stavili su je na nosila i otada više ništa ne znam - priča skrhana majka.
 



#   Aleksinac   Kruševac   policija   Saša Savić   ubistvo   Srezovac   istražni sudija   Gornji Ljubeš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima