Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oteo, pa ubio bivšu i njenog partnera?!

rssBookmark and Share

Aleksinac 08.12.2016.

Pronađeno telo Gordane Josifović (44), a za Milunom Kostićem se i dalje traga.
Policija sumnja da je Miodrag Karalić (51) sebi presudio.

Oteo, pa ubio bivšu i njenog partnera?!

Gordana Josifović (44), čije je telo u utorak pronađeno na seoskom putu, na ulazu u mesto Bradarac, nedaleko od Aleksinca, prema prvim informacijama je kidnapovana i ubijena. Policija još traga za njenim partnerom Milunom Kostićem, za koga se sumnja da je otet. Iza ovog zločina, kako nezvanično saznajemo, stoji Miodrag Miško Karalić (51), koji se, zasada, vodi kao nestao.

Pripadnici Žandarmerije danas su "češljali" atare sela oko Aleksinca u potrazi za Kostićem i Karalićem. Sumnja se da je Karalić i njega ubio pa počinio samoubistvo.

Meštanin obližnjeg sela Mozgovo Novica Petrović zatekao je telo nesrećne žene u brazdi komšijine njive, nedaleko od puta, kod skretanja za četvrto okno nekadašnjeg aleksinačkog rudnika. Gordanina glava bila je okrenuta prema zemlji, samo se videla smeđa kosa. Na sebi je imala crne farmerice, braon jaknu i cipele s visokim štiklama. Zapazio je i detalj da su joj ruke bile krvave.

- Uplašio sam se kada sam video telo. Ništa nisam dirao, i pošto nisam imao mobilni telefon kod sebe, otišao sam do prodavnice u Bradarcu, kako bih alarmirao policiju. I dalje ne mogu da se smirim zbog onoga što sam video - kaže Novica Petrović, za "Novosti".

Novica Petrović pokazuje gde je ležalo telo ubijene Foto: M. P.

Policija i forenzičari su veoma brzo došli na mesto gde je pronađelo telo i više sati radili uviđaj. Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević potvrdio je, za "Novosti", da je žena ubijena. Tužilaštvo je zatražilo obdukciju i telo je prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Nišu.

Kako saznaju "Novosti", cela drama započela je 5. decembra, nešto posle 16 sati, u Ulici Miletine bune u naselju Ujedinjene nacije u Kruševcu. Prema informacijama do kojih smo došli, Miodrag Karalić Miško je pozajmio "opel kadet" od prijatelja i tako se neopaženo približio firmi gde je radila nesrećna Gordana Josifović.

Gordana je oteta ispred osiguravajuće kuće u kojoj je radila

Spazio je Gordaninog momka Miluna Kostića, koji je, parkiran u svom "golfu 3", čekao kraj radnog vremena svoje partnerke. Karalić je, kako se sumnja, ušao u Kostićev auto i zapretio mu pištoljem. Kada se iz Tehničkog pregleda "Sara" pojavila Gordana, osumnjičeni je u nju uperio oružje i naterao je da uđe u auto. Posle kraćeg dvoumljenja, ona je to i učinila.

- Kamere su snimile ceo događaj koji se odigrao u 16.20. Odmah smo pozvali policiju, a potom smo nastavili da zovemo naizmenično Gordanu i Miluna na mobilne telefone kako bismo ustanovili šta se dešava - svedoče, za "Novosti", u firmi "Sara".

Gordanine kolege su, zajedno s njenim bratom i sinom, nastavile da ih traže po okolnim mestima, u Čitluku, Tekijama, Makrešanu, Kaoniku, nadajući da se da će potraga uroditi plodom. Zvali su i čoveka kod koga je trebalo da odu Gordana i Milun po završetku njenog radnog vremena.

- Nažalost, nismo imali uspeha, a onda smo čuli strašnu vest da je pronađeno njeno telo - pričaju kolege. - Gordana je kod nas radila godinu dana. Bila je odličan poznavalac osiguranja, a pre svega je bila izuzetna majka i prijateljica.

Svi, međutim, pričaju da je imala turbulentan život, da se dosta mučila, ali i bila vredna. Utučene kolege s kojima smo razgovarali pričaju o tome kako se Gordana oko 10 godina zabavljala s Karalićem, ali da je pre tri-četiri meseca zauvek stavila tačku na tu vezu.

- Pokušavao je da se pomiri s njom, slao joj je poruke, ali ona ga je odbijala, jer je za nju to bila gotova priča - pričaju kolege. - Pre oko mesec dana počela je da se zabavlja s Milunom. I stvarno su bili jedno za drugo. On je čak planirao da je vodi za Austriju, gde živi već decenijama. Spominjali su i venčanje. Gordana je živela sa starim roditeljima.

Oproštajno pismo

Izvor "Novosti" nezvanično napominje da je Karalić najavljivao u kafani da će nešto preduzeti, a priča se i da je ostavio oproštajno pismo.

- Gordana je radila jedno vreme kao zastupnik osiguranja u centru grada u Nemanjinoj ulici, i tu je često Karalić, koji godinama u Kruševcu ima servis za računare, dolazio po nju - kaže izvor "Novosti". - Ljudi su ih često viđali zajedno.

Sofija Babović - Milan Petković

Aleksinačke vesti, Novosti


#   Aleksinac   Kruševac   policija   ubistvo   Ujedinjene nacije   Milan Petković   Vladimir Stanojević   Novica Petrović   Institut za sudsku medicinu   Bradarac   Gordana Josifović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima