Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сеоски бунар опсело 50 змија

rssBookmark and Share

22.04.2013. Аутор: Љ. М.

У селу Бабин Поток, неколико километара удаљеног од Прокупља, у центру села налази се напуштен бунар који је од скора скровиште за више од 50 змија.

Одомаћиле се: Бунар је од куће Ане Јанковић удаљен десетак метара
Одомаћиле се: Бунар је од куће Ане Јанковић удаљен десетак метара

– Свакога дана бар по једном погледам у бунар из чисте знатижеље. Змије су се већ одомаћиле, па их се више не бојим. Сваке године у ово време оне се обавију око камених зидова бунара, ту су месец, два и онда нестану. Нико не зна где иду и како се враћају следеће године. Сигурна сам да их има неколико десетина, а можда и више – каже Ана Јанковић (18) из Бабиног Потока. Она додаје да је њена кућа на само десетак метара од бунара који је удаљен метар два од главног пута, где свакодневно пролази велики број житеља, али и мале деце.

– Људи који су чули за овај бунар, долазе са стране и знатижељно гледају ову несвакидашњу појаву. Прилазе и мала деца. Ипак, иако смо се навикли, волели бисмо да нам неко од надлежних помогне у решавању овог проблема. Змије за сада никога нису повредиле, кажу да се ради о смуку који не уједа, али је само њихово присуство непријатно. Плашимо се да нам не уђу у кућу – тврди Ана.

 

Коментара: 0


#   бунар
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима