Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стојчић: Нико неће да помогне Врању

rssBookmark and Share

03.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Пожар који је јуче ујутро прогутао зграду врањског Позоришта "Бора Станковић", стару 120 година, и даље је тема свих разговора у Врању, а градоначелник Мирољуб Стојчић каже да је у најмању руку непријатно изненађен чињеницом што је српска политичка и културна јавност паљење позоришта "прихватила тако хладно и незаинтересовано".

Стојчић: Нико неће да помогне Врању

"Као градоначелника Врања, дубоко сам изненађен, чак и разочаран чињеницом да ме јуче нико није контактирао, нико позвао да пита шта се догодило и да евентуално понуди некакву помоћ", рекао је Стојчић.

Он каже да ће, без обзира на ту чињеницу, инсистирати да се истрага што пре оконча, како би осигурање "Дунав" одмах извршило процену штете, после чега ће град Врање, учинити све да се што скорије сагради ново позориште.

"Очекујемо помоћ и подршку свих, а најпре Владе Србије и бројних државних инстутуција, институција културе, донатора, и пријатеља широм света, грађана Врања и врањског краја, а посебно хиљаде суграђана који су емотивно везани за храм који је изгорео после 120 година", наставља градоначелник Врања.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић каже да је истрага у току и да је она интензивна јер је проблем јако комплексан.

"Радимо интензивно. Прикупљено је доста чињеница, што изјавама појединаца, што на терену. За сада је извесно само то да је пожар подметнут и да је ватра била намење дискотеци "Паладијум", која се грађевински надовезује на зграду позоришта", каже портпарол Стаменковић.

Дискотека "Паладијум" је своју башту доста помпезно отворила 15. јуна. Упућени кажу да се тамо викендом окупљало и по 2.000 младића и девојака, због чега се у Врању увелико прича да су "љута конкуренција" и њени "незгодни момци" власнику дискотеке на овај начин послали поруку да се мане овога посла.

За јавност у Врању и неке медије, власник дискотеке је извесни господин Панајотовић из Београда. Међутим у Агенцији за привредне регистре као власник се води Славиша Николић из Врања, који је јуче новинарима рекао да је и њему интерес да се истрага што пре оконча.

"Ја и моји другови нисмо никакви мафијаши. Ми смо само удружили средства и направили једно лепо место за окупљање младих. Они који треба да знају упознати су да је објект поливен бензином, а такође добро знају ко стоји иза тога. Нама је, као и свим грађанима Врања, интерес да се истрага што пре оконча", рекао је Николић.


#   Драган Стаменковић   Град Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима