Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тинејџери и даље у коми

rssBookmark and Share

Топлица река 10.08.2011. Аutor : Stefan Radović

Стање Стефана Димића и Иване Милосављевић из Куршумлије и даље је критично и они се и даље налазе у животној опасности,кажу данас дежурни лекари у Клиничком центру у Нишу наглашавајући да се Стефан и Ивана налазе у шок-соби и даље у коми и да су прикључени на апарате за вештачко дисање.

Тинејџери и даље у коми

Стефан Димић (18) је допремљен са тешким повредама тела и главе и пребачен је на неурохирургију у Нишу, где је и даље у коматичном стању, док је Ивана Милосављевић (19) и даље критично са повредама кичме и кичмене мождине, лекари и даље чине све што је у њиховој моћи како би спаили њихове животе .

Стефан Димић се и даље налази на одељењу грудне хирургије због крварења у плућној марамици и није у свесном стању,Ивана Милосављевић је и даље без свести на апарату за дисање у шок-соби Клинике за неурохирургију.

-Пацијент Стефан Димић је и даље прикључен на машину за дисање и у тешком је стању. Свака прогноза је неизвесна - каже дежурни лекар др. Александар Богдановић са одељења грудне хирургије Клиничког центра у Нишу.

-Ивана Милосављвић је задобила прелом кичме са повредом кичмене мождине и главе. Животно је угрожена и њено стање је веома тешко, каже др Горан Милошевић са Клинике за неурохирургију.

Због прелома десне ноге, Душан Јовановић (21) налази се и даље на ортопедији Прокупачке болнице, док је Јована Милосављевић (18) са лакшим телесним повредама, али у стању шока,Казала је за ''ЈужнуСрбију'' Јелена Пантовић портпарол Здравственог центра ''Топлица'' у Прокупљу додавши притом да је Катарина Маравић (18) након прегледа пуштена из Прокупачке болнице .

Основни разлог несреће, како сазнајемо, била је велика брзина којом се кретало возило. У аутомобилу, који се потом неколико пута превртао, а потом пао на кров, налазило се шесторо младих.

-Аутомобил који је саобраћао из правца Прокупља ка Куршумлији великом брзином попео се на земљани бедем крај пута по ком је возио седамдесет метара, а потом се преврнуо - објашњава истражни судија Славољуб Милетић.

Истражни судија Прокупачког Основног суда Славољуб Милетић истиче да је урађена обдукција настрадале девојчице, да је од возача аутомобила узета крв на анализу и да је возило послато на ванредни технички преглед.

У овој стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у понедељак око 22 часа и 15 минута, када је возач путничког возила БМВ 320И Стефан Димић, услед неприлагођене брзине, изгубио контолу над возилом погинула је 16-годишња Тамара Милосављевић из Ћуприје, несрећна судбина је хтела да девојчица настрада у родном крају своје мајке у Куршумлији, где је дошла на распуст код бабе и деде где се дружила са сестрама из овог места .

-У тренутку несреће Тамара је седела у крилу једне од сестара на десној страни возила, она је прва испала и на њу је је током превртања пао аутомобил ,испричали су рођаци настрадале девојчице .

Према незваничним подацима до којих смо дошли, Стеван је тек недавно добио возачку дозволу .

Родбину трагично преминуле Тамаре затекли смо у чекаоници болничке капеле у Прокупљу, где је смештено њено тело. Видно утучени и скрхани од бола родитељи и родбина несрећне девојчице чекали су да им предају тело али нису давали изјаве.


#   Топлица река   Јелена Пантовић   Душан Јовановић   истражни судија   тинејџери   Горан Милошевић   технички преглед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима