Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tinejdžeri i dalje u komi

rssBookmark and Share

Toplica reka 10.08.2011. Autor : Stefan Radović

Stanje Stefana Dimića i Ivane Milosavljević iz Kuršumlije i dalje je kritično i oni se i dalje nalaze u životnoj opasnosti,kažu danas dežurni lekari u Kliničkom centru u Nišu naglašavajući da se Stefan i Ivana nalaze u šok-sobi i dalje u komi i da su priključeni na aparate za veštačko disanje.

Tinejdžeri i dalje u komi

Stefan Dimić (18) je dopremljen sa teškim povredama tela i glave i prebačen je na neurohirurgiju u Nišu, gde je i dalje u komatičnom stanju, dok je Ivana Milosavljević (19) i dalje kritično sa povredama kičme i kičmene moždine, lekari i dalje čine sve što je u njihovoj moći kako bi spaili njihove živote .

Stefan Dimić se i dalje nalazi na odeljenju grudne hirurgije zbog krvarenja u plućnoj maramici i nije u svesnom stanju,Ivana Milosavljević je i dalje bez svesti na aparatu za disanje u šok-sobi Klinike za neurohirurgiju.

-Pacijent Stefan Dimić je i dalje priključen na mašinu za disanje i u teškom je stanju. Svaka prognoza je neizvesna - kaže dežurni lekar dr. Aleksandar Bogdanović sa odeljenja grudne hirurgije Kliničkog centra u Nišu.

-Ivana Milosavljvić je zadobila prelom kičme sa povredom kičmene moždine i glave. Životno je ugrožena i njeno stanje je veoma teško, kaže dr Goran Milošević sa Klinike za neurohirurgiju.

Zbog preloma desne noge, Dušan Jovanović (21) nalazi se i dalje na ortopediji Prokupačke bolnice, dok je Jovana Milosavljević (18) sa lakšim telesnim povredama, ali u stanju šoka,Kazala je za ''JužnuSrbiju'' Jelena Pantović portparol Zdravstvenog centra ''Toplica'' u Prokuplju dodavši pritom da je Katarina Maravić (18) nakon pregleda puštena iz Prokupačke bolnice .

Osnovni razlog nesreće, kako saznajemo, bila je velika brzina kojom se kretalo vozilo. U automobilu, koji se potom nekoliko puta prevrtao, a potom pao na krov, nalazilo se šestoro mladih.

-Automobil koji je saobraćao iz pravca Prokuplja ka Kuršumliji velikom brzinom popeo se na zemljani bedem kraj puta po kom je vozio sedamdeset metara, a potom se prevrnuo - objašnjava istražni sudija Slavoljub Miletić.

Istražni sudija Prokupačkog Osnovnog suda Slavoljub Miletić ističe da je urađena obdukcija nastradale devojčice, da je od vozača automobila uzeta krv na analizu i da je vozilo poslato na vanredni tehnički pregled.

U ovoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak oko 22 časa i 15 minuta, kada je vozač putničkog vozila BMV 320I Stefan Dimić, usled neprilagođene brzine, izgubio kontolu nad vozilom poginula je 16-godišnja Tamara Milosavljević iz Ćuprije, nesrećna sudbina je htela da devojčica nastrada u rodnom kraju svoje majke u Kuršumliji, gde je došla na raspust kod babe i dede gde se družila sa sestrama iz ovog mesta .

-U trenutku nesreće Tamara je sedela u krilu jedne od sestara na desnoj strani vozila, ona je prva ispala i na nju je je tokom prevrtanja pao automobil ,ispričali su rođaci nastradale devojčice .

Prema nezvaničnim podacima do kojih smo došli, Stevan je tek nedavno dobio vozačku dozvolu .

Rodbinu tragično preminule Tamare zatekli smo u čekaonici bolničke kapele u Prokuplju, gde je smešteno njeno telo. Vidno utučeni i skrhani od bola roditelji i rodbina nesrećne devojčice čekali su da im predaju telo ali nisu davali izjave.


#   Toplica reka   Jelena Pantović   Dušan Jovanović   istražni sudija   tinejdžeri   Goran Milošević   tehnički pregled
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima