Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшенo 4 радника нишке Хитне помоћи, због малверзација са деловима возила санитета

rssBookmark and Share

19.12.2017. Јужна Србија Инфо

Како су саопштили у ПУ Ниш, полиција је ухапсила четири радника, А.Ц.(51), Љ.Ц.( 52), С.Ђ.(45) и И.М.(45) Завода за хитну медицинску помоћ у Нишу, због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и фалсификовање службене исправе.

Илустрација
Илустрација

Против још тројице радника нишке Хитне помоћи, поднета је кривична пријава у редовном поступку, за наведено кривично дело.

Приведени се терете да су још током 2015. године сачинили око 74 фиктивна радна налога, о наводној поправци возила у сервису за хитну медицинску помоћ, на основу којих су узимали ауто делове из интерног магацина Завода за хитну медицинску помоћ и на тај начин за себе прибавили противправну имовинску корист у износу од око два милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега су уз кривичну пријаву спроведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.


#   хапшење   Хитна помоћ   фалсификовање   кривична пријава   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   санитет   возило   ауто-делови   кривично дело   С.Ђ.   И.М.   А.Ц.   Љ.Ц.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима