Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ужасно: „Мама ми није дала сок, па сам је убола ножем!”

rssBookmark and Share

Прокупље 20.03.2014. Ало

Весна Гавриловић (49) из села Југовац код Прокупља, задобила је лакше повреде од убода ножем када је на њу насрнула њена малолетна ћерка Николина, изреволтирана што јој мајка није дала сок!

Ужасно: „Мама ми није дала сок, па сам је убола ножем!”

Весна је после указане помоћи и комплетне дијагностике на Одељењу ургентне медицине прокупачке болнице „Др Алекса Савић“ пуштена на кућно лечење.

Десетогодишња девојчица каже да је њену реакцију изазвала мајка, која је одбила да јој дода флашу сока.

- Узела сам да једем, и када сам потражила од мајке сок, а она ми је бацила флашу. Држала сам у руци кухињски нож са тестерицама и после свађе са мајком из револта је убола - прича девојчица, која је пре две године имала напад епилепсије и од тада је под лекарским надзором и редовно пије лекове.

- Све се десило неочекивано. Николина је тражила сок, а ја сам јој река да сачека брата Николу (15) да се врати из школе и да заједно пију. Нисам ни слутила да ће ме убости ножем који је имала у руци. Чак нисам ни осетила јак бол када ме је убола. Само сам видела да ми тече крв. У међувремену је пристигао син из школе, отрчао до комшије који ме је после тога колима превезао у болницу, где су ми санирали повреду - прича несрећна мајка, која са двоје малолетне деце и мужем Јованом једва преживљава, без основних средстава за живот.

Ради се о породици у којој нико нема стални посао, корисници су социјалне помоћи и дечјег додатка, што је укупно око 20.000 динара. Одмах после инцидента, породицу су током јучерашњег дана посетили радници Центра за социјални рад у Прокупљу.

- Наложили смо родитељима да одведу дете на преглед у Завод за ментално здравље у Нишу. Центар ће интензивно пратити породицу и саветодавно радити са њима до даљег - рекла је Ивана Андрић Миладиновић, надлежна за случај.

Породицу су посетили и припадници прокупачке полиције, који су узели нож којим је девојчица убола мајку.

- Полицији је случај пријављен са Одељења ургентне медицине и ми смо одмах посетили породицу, узели податке и изјаве, а комплетну документацију ћемо доставити тужилаштву на даље поступање - коментаришу у полицији инцидент.


#   Прокупље   нож   Завод за ментално здравље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима