Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Užasno: „Mama mi nije dala sok, pa sam je ubola nožem!”

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.03.2014. Alo

Vesna Gavrilović (49) iz sela Jugovac kod Prokuplja, zadobila je lakše povrede od uboda nožem kada je na nju nasrnula njena maloletna ćerka Nikolina, izrevoltirana što joj majka nije dala sok!

Užasno: „Mama mi nije dala sok, pa sam je ubola nožem!”

Vesna je posle ukazane pomoći i kompletne dijagnostike na Odeljenju urgentne medicine prokupačke bolnice „Dr Aleksa Savić“ puštena na kućno lečenje.

Desetogodišnja devojčica kaže da je njenu reakciju izazvala majka, koja je odbila da joj doda flašu soka.

- Uzela sam da jedem, i kada sam potražila od majke sok, a ona mi je bacila flašu. Držala sam u ruci kuhinjski nož sa testericama i posle svađe sa majkom iz revolta je ubola - priča devojčica, koja je pre dve godine imala napad epilepsije i od tada je pod lekarskim nadzorom i redovno pije lekove.

- Sve se desilo neočekivano. Nikolina je tražila sok, a ja sam joj reka da sačeka brata Nikolu (15) da se vrati iz škole i da zajedno piju. Nisam ni slutila da će me ubosti nožem koji je imala u ruci. Čak nisam ni osetila jak bol kada me je ubola. Samo sam videla da mi teče krv. U međuvremenu je pristigao sin iz škole, otrčao do komšije koji me je posle toga kolima prevezao u bolnicu, gde su mi sanirali povredu - priča nesrećna majka, koja sa dvoje maloletne dece i mužem Jovanom jedva preživljava, bez osnovnih sredstava za život.

Radi se o porodici u kojoj niko nema stalni posao, korisnici su socijalne pomoći i dečjeg dodatka, što je ukupno oko 20.000 dinara. Odmah posle incidenta, porodicu su tokom jučerašnjeg dana posetili radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju.

- Naložili smo roditeljima da odvedu dete na pregled u Zavod za mentalno zdravlje u Nišu. Centar će intenzivno pratiti porodicu i savetodavno raditi sa njima do daljeg - rekla je Ivana Andrić Miladinović, nadležna za slučaj.

Porodicu su posetili i pripadnici prokupačke policije, koji su uzeli nož kojim je devojčica ubola majku.

- Policiji je slučaj prijavljen sa Odeljenja urgentne medicine i mi smo odmah posetili porodicu, uzeli podatke i izjave, a kompletnu dokumentaciju ćemo dostaviti tužilaštvu na dalje postupanje - komentarišu u policiji incident.


#   Prokuplje   nož   Zavod za mentalno zdravlje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima