Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УЖАСНО: Убио мајку, па очитао Оченаш!

rssBookmark and Share

Горња Топоница 08.12.2012. Autor: Kurir

Миомир М. (48) најпре оклагијом насмрт претукао мајку Станиславу (78), а онда хтео и да полицајце дигне у ваздух.

УЖАСНО: Убио мајку, па очитао Оченаш!
Тешко болестан

Он је после хапшења испричао да је мајку убио, наводно, у самоодбрани, а будући да је реч о тешком психичком болеснику, спроведен је у затворско одељење психијатријске болнице Горња Топоница код Ниша.

Злочин су открили Мирјана С., ћерка убијене старице, и Мирјанин супруг Милутин.
- Ташта се три дана није јављала на телефон, па смо позвали полицију. Кад су разбили браву на вратима, у стану смо нашли Миомира и ташту, која је сигурно већ неколико дана била мртва! Он је рекао да га је Станислава напала и да је морао да је убије оклагијом - испричао је зет Милутин С., док су комшије додале да је Миомир палио тамјан како би прикрио смрад од распадања тела.

У тренутку кад је полиција позвонила на улазна врата Миомир је одврнуо плинску боцу спреман да кресне шибицу и изазове експлозију. На срећу, полицајци су упали у стан пре него што је у просторији било довољно плина за експлозију.

Стан пун икона

Према речима зета Милутина, у овом случају су највише затајили лекари!

-Миомир је био под сталном терапијом. Примао је тако јаке дозе да су му зуби поиспадали од лекова. Боловао је од шизофреније и лекари су стално истицали да је опасан по околину, па и себе, али су му ипак дозволили да изађе из болнице - рекао је зет.

Прве знаке шизофреније Миомир је почео да показује у 20. години и тад је одбио да се ожени девојком која се забављала с њим. После је почео да обилази цркве, да ноћу бдије, а дању спава. Кад су полицајци прексиноћ упали у Миомиров стан, затекли су много икона на зидовима.


#   полиција   Горња Топоница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима