Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UŽASNO: Ubio majku, pa očitao Očenaš!

rssBookmark and Share

Gornja Toponica 08.12.2012. Autor: Kurir

Miomir M. (48) najpre oklagijom nasmrt pretukao majku Stanislavu (78), a onda hteo i da policajce digne u vazduh.

UŽASNO: Ubio majku, pa očitao Očenaš!
Teško bolestan

On je posle hapšenja ispričao da je majku ubio, navodno, u samoodbrani, a budući da je reč o teškom psihičkom bolesniku, sproveden je u zatvorsko odeljenje psihijatrijske bolnice Gornja Toponica kod Niša.

Zločin su otkrili Mirjana S., ćerka ubijene starice, i Mirjanin suprug Milutin.
- Tašta se tri dana nije javljala na telefon, pa smo pozvali policiju. Kad su razbili bravu na vratima, u stanu smo našli Miomira i taštu, koja je sigurno već nekoliko dana bila mrtva! On je rekao da ga je Stanislava napala i da je morao da je ubije oklagijom - ispričao je zet Milutin S., dok su komšije dodale da je Miomir palio tamjan kako bi prikrio smrad od raspadanja tela.

U trenutku kad je policija pozvonila na ulazna vrata Miomir je odvrnuo plinsku bocu spreman da kresne šibicu i izazove eksploziju. Na sreću, policajci su upali u stan pre nego što je u prostoriji bilo dovoljno plina za eksploziju.

Stan pun ikona

Prema rečima zeta Milutina, u ovom slučaju su najviše zatajili lekari!

-Miomir je bio pod stalnom terapijom. Primao je tako jake doze da su mu zubi poispadali od lekova. Bolovao je od šizofrenije i lekari su stalno isticali da je opasan po okolinu, pa i sebe, ali su mu ipak dozvolili da izađe iz bolnice - rekao je zet.

Prve znake šizofrenije Miomir je počeo da pokazuje u 20. godini i tad je odbio da se oženi devojkom koja se zabavljala s njim. Posle je počeo da obilazi crkve, da noću bdije, a danju spava. Kad su policajci preksinoć upali u Miomirov stan, zatekli su mnogo ikona na zidovima.


#   policija   Gornja Toponica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima