Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: Поглашена ванредна ситуација, више од 50 људи хоспитализовано након превртања вагона са амонијаком

rssBookmark and Share

Пирот 25.12.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Вагон са амонијаком преврнуо се на прузи између Пирота и Станичења и том приликом дошло је до цурења тог гаса у атомосферу. У Пироту проглашена внаредна ситуација. Педесет једна особа је хоспитализована због симптома тровања амонијаком. Упућен је апел мештанима да не излазе напоље.

Ванредна ситуација у Пироту, 51 особа хоспитализована

Градоначелник Пирота Владан Васић прогласио је ванредну ситуацију у граду, након што сепреврнуо вагон са композицијом која је превозила амонијак.

Услед цурења амонијака, 51 особа је хоспитализована, а због ванредне ситуације, школе у том граду сутра неће радити, рекао је Васић на ванредној конференцији за новинаре.

Осам пацијената у УКЦ Ниш, сви су у стабилном стању

У Универзитетско-клинички центар Ниш смештено је осам пацијената. Укупно је примљено десет особа, а двоје је пуштено на кућно лечење, речено је РТС-у. Сви су стабилно.

Вагон упао у корито Нишаве

РТС у МУП-у сазнаје да је до несреће дошло испадањем композиције од 20 цистерни из шина од чега је најмање једна упала у корито реке Нишаве, што је изазвало бурну реакцију амонијака у контакту са водом.

У прекиду друмски саобраћај између Пирота и Беле Паланке

Железнички саобраћај је у прекиду. Због слабе видљивости, у прекиду је и саобраћај између Пирота и Беле Паланке како на ауто-путу тако и на магистралном путу.


#   Пирот   МУП РС   воз   ванредна ситуација   Станичење   амонијак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима