Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot: Poglašena vanredna situacija, više od 50 ljudi hospitalizovano nakon prevrtanja vagona sa amonijakom

rssBookmark and Share

Pirot 25.12.2022. RTS, Južna Srbija Info

Vagon sa amonijakom prevrnuo se na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu. U Pirotu proglašena vnaredna situacija. Pedeset jedna osoba je hospitalizovana zbog simptoma trovanja amonijakom. Upućen je apel meštanima da ne izlaze napolje.

Vanredna situacija u Pirotu, 51 osoba hospitalizovana

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u gradu, nakon što seprevrnuo vagon sa kompozicijom koja je prevozila amonijak.

Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu sutra neće raditi, rekao je Vasić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Osam pacijenata u UKC Niš, svi su u stabilnom stanju

U Univerzitetsko-klinički centar Niš smešteno je osam pacijenata. Ukupno je primljeno deset osoba, a dvoje je pušteno na kućno lečenje, rečeno je RTS-u. Svi su stabilno.

Vagon upao u korito Nišave

RTS u MUP-u saznaje da je do nesreće došlo ispadanjem kompozicije od 20 cisterni iz šina od čega je najmanje jedna upala u korito reke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu sa vodom.

U prekidu drumski saobraćaj između Pirota i Bele Palanke

Železnički saobraćaj je u prekidu. Zbog slabe vidljivosti, u prekidu je i saobraćaj između Pirota i Bele Palanke kako na auto-putu tako i na magistralnom putu.


#   Pirot   MUP RS   voz   vanredna situacija   Staničenje   amonijak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima