Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација на југу Србије

rssBookmark and Share

Куршумлија 27.01.2012. Аutor : Ekipa Južne Srbije |

Снег и ниске температуре отежавају у петак саобраћај на готово целој путној мрежи у Србији, а најтежа ситуација је на Пештеру, Голији, Власини и у регионима Врања, Новог Пазара, Сјенице, Ивањице, Нове Вароши, Пријепоља, Ужица и Ваљева, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

И даље је један број регионалних и локалних путева непроходан због високих снежних наноса, а екипе за одржавање путева даноноћно раде како би се прекинула снежна блокада у којој се налазе поједина планинска села.

Деоница од Каоне ка Дивчибарама још није оспособљена за саобраћај, док се ка овом ЗТЦ може од Мионице, додуше отежано уз обавезну зимску опрему.

На већини путних праваца у брдско-планинским пределима коловози су под утабаним снегом, на многим местима не може се рачунати са пуном ширином пута због снежних наноса, а на појединим деоницама ситуацију отежавају паркирани камиони и шлепери.

Стиже нафта за чишћење путева

Влада Србије одобрила је интервентну помоћ општини Пријепоље од 15 тона нафте за покретање грађевинских машина које ће данас и наредних дана чистити око 1.000 километара локалних и некатегорисаних путеве у тој општини.

Председник општине Драгољуб Зиндовић рекао је да су током дана према центрима месних заједница упућене машине за чишћење снега

Куршумлијска села изолована

Ситуација на територији општине Куршумлија због великих снежних падавина је и даље лоша и села су и даље одсечена од света.

Председница општине Куршумлија Весна Јаковљевић рекла је да су све расположиве машине општине и даље на терену и да рашчишћавају терен где су људи затражили хитну помоћ.

Завејана су и два пункта жандармерије на административној граници према Косову у селу Трпез и Мачија стена која су удаљена око 50 км од града. Жандармерија је остала без хране, па су од општине Куршумлија затражили да се чисте путеви и према њима.

Магистрани и регионални путеви у Шумадији су проходни, а сабраћај се успорено обавља једино на превојима Горња Сабанта, Светиња и Вучковица, речено је у Предузећу за путеве Крагујевац.

"Протекле ноћи 18 екипа је радило на отклањању сметова који су достизали висину и до два метра, тако да су сви магистрални и регионални путни правци проходни", рекао је дежурни диспечер Бојан Суботић.


#   Куршумлија   општина   жандармерија   Весна Јаковљевић   председник општине   чишћење снега
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима