Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Kuršumlija 27.01.2012. Autor : Ekipa Južne Srbije |

Sneg i niske temperature otežavaju u petak saobraćaj na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a najteža situacija je na Pešteru, Goliji, Vlasini i u regionima Vranja, Novog Pazara, Sjenice, Ivanjice, Nove Varoši, Prijepolja, Užica i Valjeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

I dalje je jedan broj regionalnih i lokalnih puteva neprohodan zbog visokih snežnih nanosa, a ekipe za održavanje puteva danonoćno rade kako bi se prekinula snežna blokada u kojoj se nalaze pojedina planinska sela.

Deonica od Kaone ka Divčibarama još nije osposobljena za saobraćaj, dok se ka ovom ZTC može od Mionice, doduše otežano uz obaveznu zimsku opremu.

Na većini putnih pravaca u brdsko-planinskim predelima kolovozi su pod utabanim snegom, na mnogim mestima ne može se računati sa punom širinom puta zbog snežnih nanosa, a na pojedinim deonicama situaciju otežavaju parkirani kamioni i šleperi.

Stiže nafta za čišćenje puteva

Vlada Srbije odobrila je interventnu pomoć opštini Prijepolje od 15 tona nafte za pokretanje građevinskih mašina koje će danas i narednih dana čistiti oko 1.000 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteve u toj opštini.

Predsednik opštine Dragoljub Zindović rekao je da su tokom dana prema centrima mesnih zajednica upućene mašine za čišćenje snega

Kuršumlijska sela izolovana

Situacija na teritoriji opštine Kuršumlija zbog velikih snežnih padavina je i dalje loša i sela su i dalje odsečena od sveta.

Predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević rekla je da su sve raspoložive mašine opštine i dalje na terenu i da raščišćavaju teren gde su ljudi zatražili hitnu pomoć.

Zavejana su i dva punkta žandarmerije na administrativnoj granici prema Kosovu u selu Trpez i Mačija stena koja su udaljena oko 50 km od grada. Žandarmerija je ostala bez hrane, pa su od opštine Kuršumlija zatražili da se čiste putevi i prema njima.

Magistrani i regionalni putevi u Šumadiji su prohodni, a sabraćaj se usporeno obavlja jedino na prevojima Gornja Sabanta, Svetinja i Vučkovica, rečeno je u Preduzeću za puteve Kragujevac.

"Protekle noći 18 ekipa je radilo na otklanjanju smetova koji su dostizali visinu i do dva metra, tako da su svi magistralni i regionalni putni pravci prohodni", rekao je dežurni dispečer Bojan Subotić.


#   Kuršumlija   opština   žandarmerija   Vesna Jakovljević   predsednik opštine   čišćenje snega
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima