Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација због страха од поплава

rssBookmark and Share

23.02.2012. Аutor : Tomislav Stevanović |

Кризни штаб за ванредне ситуације града Лесковца којим је председавао градоначелник овога града Слободан Коцић поново је увео ванредну ситуацију у овоме граду. Аналитичари лесковачких прилика тврде да је ванредно стање уведено из страха због могућих поплава на територији града, односно изливања река Ветернице, Јабланице, Власине и Јужне Мораве.

Ванредна ситуација због страха од поплава

Међутим Лесковчани имају значајне проблеме у одржавању одводних канала, посебно канала Бучан и Барје. Захваљујући неодговорним житељима приградских насеља дуж обала ових канала у последњих седам година лесковачка котлина је плављена четири пута. Пре пар година посебно су страдала приградска насеља Бобиште и Анчики.Иако су локални лидери председнику Србије Борису Тдићу и неколицини министра Владе Србије , у тада поплављеном Бобишту, признали да се то више неће поновити добар део ових водотокова је поново запуштен.

Корита поменутих канала и обале река, посебно реке Ветернице у горњем току , су препуни анималног и чврстог коимуналног отпада и смећа. За овакву ситуацију многи Лесковчани прстом упиру у Комуналну иснпекцију града и новоформирану Комуналну полицију.

Захваљујући њоиховој инертности на подручју града Лесковца, тврде упућени, евидентирано је око 35 дивљих депонија и сметлишта, од којих су на жалост већина њих у приобаљу поменутих водотокова.


#   депонија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима