Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija zbog straha od poplava

rssBookmark and Share

23.02.2012. Autor : Tomislav Stevanović |

Krizni štab za vanredne situacije grada Leskovca kojim je predsedavao gradonačelnik ovoga grada Slobodan Kocić ponovo je uveo vanrednu situaciju u ovome gradu. Analitičari leskovačkih prilika tvrde da je vanredno stanje uvedeno iz straha zbog mogućih poplava na teritoriji grada, odnosno izlivanja reka Veternice, Jablanice, Vlasine i Južne Morave.

Vanredna situacija zbog straha od poplava

Međutim Leskovčani imaju značajne probleme u održavanju odvodnih kanala, posebno kanala Bučan i Barje. Zahvaljujući neodgovornim žiteljima prigradskih naselja duž obala ovih kanala u poslednjih sedam godina leskovačka kotlina je plavljena četiri puta. Pre par godina posebno su stradala prigradska naselja Bobište i Ančiki.Iako su lokalni lideri predsedniku Srbije Borisu Tdiću i nekolicini ministra Vlade Srbije , u tada poplavljenom Bobištu, priznali da se to više neće ponoviti dobar deo ovih vodotokova je ponovo zapušten.

Korita pomenutih kanala i obale reka, posebno reke Veternice u gornjem toku , su prepuni animalnog i čvrstog koimunalnog otpada i smeća. Za ovakvu situaciju mnogi Leskovčani prstom upiru u Komunalnu isnpekciju grada i novoformiranu Komunalnu policiju.

Zahvaljujući njoihovoj inertnosti na području grada Leskovca, tvrde upućeni, evidentirano je oko 35 divljih deponija i smetlišta, od kojih su na žalost većina njih u priobalju pomenutih vodotokova.


#   deponija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima