Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено више од четири тоне робе из Кине

rssBookmark and Share

Ниш 12.04.2014. Танјуг

Управа царине саопштила је данас да је екипа која покрива територију царинарнице Ниш, након 20-часовне акције на терену, успела да заплени више од четири тоне разне робе чија се вредност процењује на око 33.000 евра.

Заплењено више од четири тоне робе из Кине

Како је наведено, пооштрена контрола коју мобилне екипе цариника спроводе у унутрашњости територије настављају да дају импресивне резултате.

Да би спречили нелегалну трговину цариници све чешће прибегавају ванредним, такозваним ''дубинским'' контролама на путевима у унутрашњости земље, па су их тако, док су кријумчари очекивали контролу на аутопуту код наплатне рампе Наис, цариници предухитрили покривши и алтернативне путеве у близини.

Цариници су тако успели да ухвате седам Кинеза у покушају да старим путем који води од Алексинца до Ниша превезу два комбија у којима је било свега ''од игле до локомотиве''.

Оба комбија, нишких регистарских ознака, су заустављена 9. априла, а на питање цариника да или имају нешто да пријаве царинској контроли, возачи су тврдили да за све што возе имају адекватну документацију.

Преглед тих докумената побудио је сумњу цариника, јер је неслагање између количине робе и онога што је приказано у документима било очигледно.

Како је на путу немогуће извршити детаљну контролу, оба комбија су под пратњом спроведена до царинарнице Ниш и нишког аеродрома где је извршен детаљан преглед товара.

Испоставило се да се у комбијима налазиле све врсте одевних предмета, играчке, обућа, славине, алат, браве, утичнице, као и микрофони и кухињски ножеви.

Према изјавама прекршилаца могуће је закључити да су се робом снабдевали на бувљаку у Панчеву, па је потом возили ка Нишу како би снабдевали кинеске тржне центре из тог града.

Како вредност робе прелази једну трећину вредности возила у којима је она транспортована, привремено су задржани како роба, тако и спорна комби возила, док ће против учесника у покушају кријумчарења бити покренути прекршајни поступци.

У саопштењу се подсећа и да је у раним јутарњим сатима 10. априла, иста екипа царинских службеника на истој локацији зауставила и камион курирске службе, београдских регистарских ознака, у коме је откривено 227 килограма резаног дувана.


#   Ниш   Алексинац   Управа царина   роба   заплена
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима