Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Какво ће време бити за 1. мај, треба ли нам кишобран или не

rssBookmark and Share

Ниш 30.04.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да за 1. мај неће бити кише у већини делова земље. После подне би понегде у југозападној и јужној Србији могло бити краткотрајних пљускова са грмљавином, али ни у тим деловима земље углавном неће бити падавина, додаје Тодоровић.

Излетиште Каменички вис у Нишу
Излетиште Каменички вис у Нишу

Претежно сунчано и без кише – такво време очекује се за 1. мај, када ће многи одлучити да празник рада проведу у природи.

Метеоролог Недељко Тодоровић за РТС каже да су у краткотрајна киша, тј. пљускови са грмљавином могући тек понегде у југозападној и јужној Србији, у поподневним сатима.

"У Београду претежно сунчано и без кише. Максимална температура 21 степен. Дакле, умерено топло и пријатно време", рекао је Тодоровић.

Напомиње да је велика вероватноћа да кише сутра неће бити.

"У току ноћи биће суво, ведро, тако да ће у јутарњим сатима у свим крајевима Србије бити хладно време. Ко иде на уранак треба да понесе ујутру топле јакне. Минималне температуре биће од 5 до 10 степени, у Београду, тј. у околини, између седам и десет степени", каже Тодоровић.

Током дана у Нишу ће бити пријатно, умерено топло, до 21 степен. Могућа краткотрајна киша у широј области града.

"Уз напомену да би у северним и источним крајевима било целог дана суво, тј. претежно сунчано, док би на западу и југозападу Србије у поподневним сатима било краткотрајне кише, евентуално пљускова са грмљавином", додаје метеоролог.

На северу земље ће 2. и 3. маја и даље бити суво, углавном сунчано време, док ће у осталим крајевима бити променљиво.

"Нешто више облачности у понедељак, уторак. Благи пад температуре на северу а нешто више у јужним крајевима, са максималном температуром од 15 до 18 степени", рекао је Тодоровић.

Напомиње да у првој половини маја неће бити врућине.

"Први наговештај захлађења са извесном кишом је између 7. и 10. маја. Између су сунчани дани са максималном температуром око 22, 23 степена", рекао је Тодоровић.

Од друге половине месеца температуре ће највероватније прећи 25 степени, а према Тодоровићевим речима, крајем месеца су могуће температуре и близу 30 степени.


#   Ниш   РХМЗ   временска прогноза   Каменички вис   Празник рада   Недељко Тодоровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима