Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kakvo će vreme biti za 1. maj, treba li nam kišobran ili ne

rssBookmark and Share

Niš 30.04.2022. RTS, Južna Srbija Info

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da za 1. maj neće biti kiše u većini delova zemlje. Posle podne bi ponegde u jugozapadnoj i južnoj Srbiji moglo biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, ali ni u tim delovima zemlje uglavnom neće biti padavina, dodaje Todorović.

Izletište Kamenički vis u Nišu
Izletište Kamenički vis u Nišu

Pretežno sunčano i bez kiše – takvo vreme očekuje se za 1. maj, kada će mnogi odlučiti da praznik rada provedu u prirodi.

Meteorolog Nedeljko Todorović za RTS kaže da su u kratkotrajna kiša, tj. pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, u popodnevnim satima.

"U Beogradu pretežno sunčano i bez kiše. Maksimalna temperatura 21 stepen. Dakle, umereno toplo i prijatno vreme", rekao je Todorović.

Napominje da je velika verovatnoća da kiše sutra neće biti.

"U toku noći biće suvo, vedro, tako da će u jutarnjim satima u svim krajevima Srbije biti hladno vreme. Ko ide na uranak treba da ponese ujutru tople jakne. Minimalne temperature biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu, tj. u okolini, između sedam i deset stepeni", kaže Todorović.

Tokom dana u Nišu će biti prijatno, umereno toplo, do 21 stepen. Moguća kratkotrajna kiša u široj oblasti grada.

"Uz napomenu da bi u severnim i istočnim krajevima bilo celog dana suvo, tj. pretežno sunčano, dok bi na zapadu i jugozapadu Srbije u popodnevnim satima bilo kratkotrajne kiše, eventualno pljuskova sa grmljavinom", dodaje meteorolog.

Na severu zemlje će 2. i 3. maja i dalje biti suvo, uglavnom sunčano vreme, dok će u ostalim krajevima biti promenljivo.

"Nešto više oblačnosti u ponedeljak, utorak. Blagi pad temperature na severu a nešto više u južnim krajevima, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 18 stepeni", rekao je Todorović.

Napominje da u prvoj polovini maja neće biti vrućine.

"Prvi nagoveštaj zahlađenja sa izvesnom kišom je između 7. i 10. maja. Između su sunčani dani sa maksimalnom temperaturom oko 22, 23 stepena", rekao je Todorović.

Od druge polovine meseca temperature će najverovatnije preći 25 stepeni, a prema Todorovićevim rečima, krajem meseca su moguće temperature i blizu 30 stepeni.


#   Niš   RHMZ   vremenska prognoza   Kamenički vis   Praznik rada   Nedeljko Todorović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima