Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клизиште срушило кућу у центру Лебана, угрожено на десетине домаћинстава

rssBookmark and Share

Лебане 09.03.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Клизиште у центру Лебана срушило је у суботу увече, једну кућу и помоћне објекте у дворишту, а нова клизишта у још две улице угрожавају на десетине домаћинстава.

Фото Блиц
Фото Блиц

Нико није повређен јер је власница куће, жена од 80 година, успела на време да побегне.

Председник Месне заједнице Лебане Новица Мирковић каже да су подводне воде проузроковале покретање клизишта које је најпре срушило потпорни зид у Немањиној улици у самом центру Лебана, а потом се брдо земље обрушило на кућу од чврстог материјала.
 
- Кров је скоро у потпуности срушен, као и два помоћна објекта у дворишту, а сама кућа се нахерила па није више за становање. Земља је затрпала улицу широку пет метара и она је сада непроходна - каже Мирковић за „Блиц“.

У Немањиној улици су се покренула још два клизишта, као још по неколико и у улицама Милоша Обилића и Николе Пашића.
 
Мирковић каже да је Штаб за ванредне ситуације заседао и да је за сутра планирано уклањање брда.
 
- Данас ништа несмемо да предузимамо јер клизиште у Немањиној још ради - каже.
 
После јучерашњег олујног снежног ветра, који је нанео високе сметове и проузроковао нестанак струје, стање се стабилизује у општинама Црна Трава и Медвеђа.
 
Председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић каже да је струја стигла у 90 одсто домаћинстава и да се данас чисте локални путеви.
 
Струје има и у Медвеђи, али су села испод Радан Планине у општини Бојник још одсечена услед снежних наноса који достижу висину и до два метра.

 

Коментара: 0


#   Лебане   Медвеђа   Црна Трава   невреме   председник општине   угрожени   потпорни зид   рушење   штаб за ванредне ситуације   Славољуб Благојевић   Новица Мирковић   клизиште   месне заједнице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима