Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klizište srušilo kuću u centru Lebana, ugroženo na desetine domaćinstava

rssBookmark and Share

Lebane 09.03.2015. Blic, Južna Srbija Info

Klizište u centru Lebana srušilo je u subotu uveče, jednu kuću i pomoćne objekte u dvorištu, a nova klizišta u još dve ulice ugrožavaju na desetine domaćinstava.

Foto Blic
Foto Blic

Niko nije povređen jer je vlasnica kuće, žena od 80 godina, uspela na vreme da pobegne.

Predsednik Mesne zajednice Lebane Novica Mirković kaže da su podvodne vode prouzrokovale pokretanje klizišta koje je najpre srušilo potporni zid u Nemanjinoj ulici u samom centru Lebana, a potom se brdo zemlje obrušilo na kuću od čvrstog materijala.
 
- Krov je skoro u potpunosti srušen, kao i dva pomoćna objekta u dvorištu, a sama kuća se naherila pa nije više za stanovanje. Zemlja je zatrpala ulicu široku pet metara i ona je sada neprohodna - kaže Mirković za „Blic“.

U Nemanjinoj ulici su se pokrenula još dva klizišta, kao još po nekoliko i u ulicama Miloša Obilića i Nikole Pašića.
 
Mirković kaže da je Štab za vanredne situacije zasedao i da je za sutra planirano uklanjanje brda.
 
- Danas ništa nesmemo da preduzimamo jer klizište u Nemanjinoj još radi - kaže.
 
Posle jučerašnjeg olujnog snežnog vetra, koji je naneo visoke smetove i prouzrokovao nestanak struje, stanje se stabilizuje u opštinama Crna Trava i Medveđa.
 
Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević kaže da je struja stigla u 90 odsto domaćinstava i da se danas čiste lokalni putevi.
 
Struje ima i u Medveđi, ali su sela ispod Radan Planine u opštini Bojnik još odsečena usled snežnih nanosa koji dostižu visinu i do dva metra.

 


#   Lebane   Medveđa   Crna Trava   nevreme   predsednik opštine   ugroženi   potporni zid   rušenje   štab za vanredne situacije   Slavoljub Blagojević   Novica Mirković   klizište   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima