Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кров над главом добиле 33 породице у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2017 Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас додели станова за 33 породице у Нишу, изграђених у оквиру програма градње социјалних станова које суфинансира држава преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

mgsi.gov.rs
mgsi.gov.rs

Михајловићева је деци и породицама које су добиле кључеве честитала усељење у станове и поручила да је „кров над главом“ најважнији предуслов да би могли да живе као сав нормалан свет, да се школују, како би једног дана могли да допринесу развоју нашег друштва. У станове, чију је изградњу финансирала држава, уселиће се 18 породица у којима има укупно 36 деце, а стамбено питање решиће седам породица са самохраним родитељима, породице са особама са инвалидитетом, као и једна породица са шесторо деце.

„Ово нису једини социјални станови чију градњу финансира држава. Укупно 200 милиона динара улажемо у изградњу станова у Кикинди, Зрењанину, Старој Пазови, Краљеву, Чачку“, рекла је Михајловићева. Она је нагласила да ови станови по квалитету не заостају за онима који се нуде на тржишту, да имају све папире, употребну дозволу и испуњавају највише стандарде енергетске ефикасности.
 
Потпредседница Владе је рекла да са инфраструктурним пројектима које Влада и Град Ниш заједно реализују, Ниш има шансу да оствари свој пун потенцијал и да постане стратешки и транзитни центар у овом делу Европе.

„Верујем да грађани Ниша виде резултате које смо направили у последњих неколико година. То нису само станови, то је и нишки аеродром, који ове године има 300.000 путника и у који ћемо уложити још пет милиона евра у наредне две до три године. Уложене су и око 1,2 милијарде динара у одржавање путева у Нишавском округу у претходне три године, а очекује нас и нови велики пројекат - потписивање уговора са Европском инвестиционом банком за модернизацију и електрификацију пруге Ниш-Димитровград и изградњу обилазне пруге око Ниша, у вредности од око 250 милиона евра, на шта грађани чекају дуже од 10 година“, рекла је Михајловићева.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да, захваљујући подршци потпредседнице Владе, Министарства и Владе Србије, Град Ниш ради на више пројеката, укључујући и пројекат изградње 70 станова, који је годинама чекао да буде реализован.

„Радићемо и на даљем развоју аеродрома који ове године има више путника него за 31 годину постојања, управо захваљујући подршци државе, и на модернизацији пруге. То је пример какве  резултате можемо да направимо за грађане кад радимо заједно“, рекао је Булатовић.

Кључеве станова за 18 породица за социјалне станове чију градњу је финансирала држава уручила је потпредседница Владе, док је кључеве преосталих 15 станова породицама чије су куће срушене на клизишту у Мрамору уручио градоначелник Ниша. У две зграде у Улици Мајаковског у Нишу има укупно 70 станова, а за преостале станове потписани су предуговори после конкурса за откуп, под условима повољнијим од тржишних. У изградњу станова у Улици Мајаковског уложено је укупно 159,7 милиона динара, од чега је из буџета Србије преко МГСИ уложено 46 милиона динара.

Коментара: 0


#   Ниш   Зорана Михајловић   Дарко Булатовић   социјално угрожени  социјални станови  Улица Мајаковског
@DarkoBulatovic_ @
[ Додај коментар ]