Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krov nad glavom dobile 33 porodice u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2017. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas dodeli stanova za 33 porodice u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

mgsi.gov.rs
mgsi.gov.rs

Mihajlovićeva je deci i porodicama koje su dobile ključeve čestitala useljenje u stanove i poručila da je „krov nad glavom“ najvažniji preduslov da bi mogli da žive kao sav normalan svet, da se školuju, kako bi jednog dana mogli da doprinesu razvoju našeg društva. U stanove, čiju je izgradnju finansirala država, useliće se 18 porodica u kojima ima ukupno 36 dece, a stambeno pitanje rešiće sedam porodica sa samohranim roditeljima, porodice sa osobama sa invaliditetom, kao i jedna porodica sa šestoro dece.

„Ovo nisu jedini socijalni stanovi čiju gradnju finansira država. Ukupno 200 miliona dinara ulažemo u izgradnju stanova u Kikindi, Zrenjaninu, Staroj Pazovi, Kraljevu, Čačku“, rekla je Mihajlovićeva. Ona je naglasila da ovi stanovi po kvalitetu ne zaostaju za onima koji se nude na tržištu, da imaju sve papire, upotrebnu dozvolu i ispunjavaju najviše standarde energetske efikasnosti.
 
Potpredsednica Vlade je rekla da sa infrastrukturnim projektima koje Vlada i Grad Niš zajedno realizuju, Niš ima šansu da ostvari svoj pun potencijal i da postane strateški i tranzitni centar u ovom delu Evrope.

„Verujem da građani Niša vide rezultate koje smo napravili u poslednjih nekoliko godina. To nisu samo stanovi, to je i niški aerodrom, koji ove godine ima 300.000 putnika i u koji ćemo uložiti još pet miliona evra u naredne dve do tri godine. Uložene su i oko 1,2 milijarde dinara u održavanje puteva u Nišavskom okrugu u prethodne tri godine, a očekuje nas i novi veliki projekat - potpisivanje ugovora sa Evropskom investicionom bankom za modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i izgradnju obilazne pruge oko Niša, u vrednosti od oko 250 miliona evra, na šta građani čekaju duže od 10 godina“, rekla je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da, zahvaljujući podršci potpredsednice Vlade, Ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš radi na više projekata, uključujući i projekat izgradnje 70 stanova, koji je godinama čekao da bude realizovan.

„Radićemo i na daljem razvoju aerodroma koji ove godine ima više putnika nego za 31 godinu postojanja, upravo zahvaljujući podršci države, i na modernizaciji pruge. To je primer kakve  rezultate možemo da napravimo za građane kad radimo zajedno“, rekao je Bulatović.

Ključeve stanova za 18 porodica za socijalne stanove čiju gradnju je finansirala država uručila je potpredsednica Vlade, dok je ključeve preostalih 15 stanova porodicama čije su kuće srušene na klizištu u Mramoru uručio gradonačelnik Niša. U dve zgrade u Ulici Majakovskog u Nišu ima ukupno 70 stanova, a za preostale stanove potpisani su predugovori posle konkursa za otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih. U izgradnju stanova u Ulici Majakovskog uloženo je ukupno 159,7 miliona dinara, od čega je iz budžeta Srbije preko MGSI uloženo 46 miliona dinara.

Komentara: 0


#   Niš   Dimitrovgrad   Zorana Mihajlović   Darko Bulatović   socijalno ugroženi   sednica Vlade   socijalni stanovi   Ulica Majakovskog
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima