Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Стефановић у ОШ "Душко Радовић" у Нишу - безбедност деце пре свега

rssBookmark and Share

Ниш 04.09.2019. Јужна Србија Инфо

Министар Стефановић, који је обишао ученике Основне школе „Душан Радовић“ у Нишу, истакао је да су све активности полиције, кроз рад школских полицајаца, видео-надзор и кроз друге мере, допринеле томе да наша деца буду максимално заштићена“...

Министар Стефановић у ОШ "Душко Радовић" у Нишу - безбедност деце пре свега

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да у претходне три године у Србији ниједно дете није страдало у саобраћају у зони школа и апеловао на возаче да и даље буду опрезни и пажљиви како би наша деца била безбедна.

Министар Стефановић, који је обишао ученике Основне школе „Душан Радовић“ у Нишу, истакао је да су све активности полиције, кроз рад школских полицајаца, видео-надзор и кроз друге мере, допринеле томе да наша деца буду максимално заштићена.

„Апелујем на све учеснике у саобраћају да буду опрезни и пажљиви, посебно у овом месецу када су прваци кренули у школу и када се још увек навикавају на услове у саобраћају“, рекао је Стефановић и додао да је полиција спремна на сарадњу по питању превентивних и едукативних програма који ће допринети већој безбедности деце.

Стефановић је подсетио да је на иницијативу Министарства унутрашњих послова пре две године, за ученике четвртог и шестог разреда основних школа, уведен предмет „Основи безбедности деце“, а који од прошле године имају и прваци.

„Током претходне школске године само у Нишу је одржано више од 2.000 предавања и тај број ћемо сваке године повећавати“, рекао је Стефановић указавши да деци предавања на више различитих тема из области безбедности држе полицајци и ватрогасци, али и пензионисани полицијски службеници.

Он је изразио задовољство чињеницом да је предмет наишао на позитивне реакције деце и родитеља и истакао да данас, захваљујући тој едукацији, деца знају шта је улога полиције, како да се безбедно понашају у саобраћају, у ванредним ситуацијама, шта су опасности и ризици који их вребају на интернету, али и каква је штетност употребе наркотика и алкохола.

Стефановић, који је присуствовао и представи „Пажљивко“, коју традиционално за прваке организује Агенција за безбедност саобраћаја, истакао је да је за безбедност деце изузетно значајна сарадња свих чинилаца у друштву, школе, полиције, родитеља и локалне самоуправе.

Агенција за безбедност саобраћаја донирала је Основној школи „Душан Радовић“ полигон на коме ће, како је рекао Стефановић, деца кроз игру и учење моћи да усвоје знања и вештине за правилно понашање у саобраћају.


#   Ниш   полиција   МУП РС   Небојша Стефановић   Душко Радовић ОШ
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима