Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш на путу свиле: Здравковић потписао писмо о намерама са кинеским градом Хангџоу

rssBookmark and Share

Ниш 19.09.2018. Јужна Србија Инфо

На међународној конференцији о дигиталној економији у кинеском граду Хангџоу поптисано је Писмо о намерама зa jачање развоја Информатичког пута свиле између Града Хангџоу и Града Ниша

Ниш на путу свиле: Здравковић потписао писмо о намерама са кинеским градом Хангџоу

Кинески град Хангџоу и Град Ниш на основу сагласности о значају дигиталне економије за економски и друштвени развој, договорили су се да је потребно уанпредити сарадњу у области дигиталне економије у складу са начелима једнакости, међусобног поштовања, општеприхваћених правила међународног права и узајамних користи.

У име Града Ниша "писмо о намерама" потписао је градски већник Михајло Здравковић.

„У тренутку када су политички односи Србије и Кине достигли највишу тачку развоја у својој историји, кроз изузетно висок ниво сарадње у свим областима, и када односи наших двеју земаља представљају свеобухватно стратешко партнерство, посебно ми је задовољство што имам прилику да боравим у пријатељској Кини и граду Ханџо и да представљам Град Ниш на Првој међународној конференцији о дигиталној економији“ рекао је већник, Здравковић .

„Писмо о намерама које смо овде потписали са представницима Града Ханџо, за успостављање пилот зоне економске сарадње у оквиру Информатичког пута свиле, за Град Ниш представља изузетно значајан и користан пројекат, будући да Ниш располаже врхунским капацитетима на пољу електронике, машинства и информационо-комуникационих технологија и да настојимо да те капацитете у потпуности ставимо у функцију не би ли унапредили квалитет живота у граду, као и услуге које град и његове институције пружају грађанима. Позитивни примери и искуства која ћемо, кроз сарадњу са градом Ханџо, препознатљивом по развијеној дигиталној економији и успешним ИТ компанијама, добити, за нас ће бити драгоцени“ нагласио је већник Здравковић приликом потписивања писма о намерама.

Градски већник Михајло Здравковић захвалио се и Министарству трговине, туризма и телекомуникација Владе Р.Србије на указаном поверењу и подршци стратешком партнерству градова Ниш и Ханџо.

“ Уверен сам да ће ова сарадња бити плодоносна и да ћемо унапредити пословно окружење и утицати на бољи економски развој, заснован управо на примени напредних технологија и иновација“ закључио је Здравковић.


#   Ниш   Михајло Здравковић   информатика   Кина   ИТ   економија   Градски већник   Пут свиле   Хангџоу   дигитална економија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима