Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš na putu svile: Zdravković potpisao pismo o namerama sa kineskim gradom Hangdžou

rssBookmark and Share

Niš 19.09.2018. Južna Srbija Info

Na međunarodnoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji u kineskom gradu Hangdžou poptisano je Pismo o namerama za jačanje razvoja Informatičkog puta svile između Grada Hangdžou i Grada Niša

Niš na putu svile: Zdravković potpisao pismo o namerama sa kineskim gradom Hangdžou

Kineski grad Hangdžou i Grad Niš na osnovu saglasnosti o značaju digitalne ekonomije za ekonomski i društveni razvoj, dogovorili su se da je potrebno uanprediti saradnju u oblasti digitalne ekonomije u skladu sa načelima jednakosti, međusobnog poštovanja, opšteprihvaćenih pravila međunarodnog prava i uzajamnih koristi.

U ime Grada Niša "pismo o namerama" potpisao je gradski većnik Mihajlo Zdravković.

„U trenutku kada su politički odnosi Srbije i Kine dostigli najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, kroz izuzetno visok nivo saradnje u svim oblastima, i kada odnosi naših dveju zemalja predstavljaju sveobuhvatno strateško partnerstvo, posebno mi je zadovoljstvo što imam priliku da boravim u prijateljskoj Kini i gradu Handžo i da predstavljam Grad Niš na Prvoj međunarodnoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji“ rekao je većnik, Zdravković .

„Pismo o namerama koje smo ovde potpisali sa predstavnicima Grada Handžo, za uspostavljanje pilot zone ekonomske saradnje u okviru Informatičkog puta svile, za Grad Niš predstavlja izuzetno značajan i koristan projekat, budući da Niš raspolaže vrhunskim kapacitetima na polju elektronike, mašinstva i informaciono-komunikacionih tehnologija i da nastojimo da te kapacitete u potpunosti stavimo u funkciju ne bi li unapredili kvalitet života u gradu, kao i usluge koje grad i njegove institucije pružaju građanima. Pozitivni primeri i iskustva koja ćemo, kroz saradnju sa gradom Handžo, prepoznatljivom po razvijenoj digitalnoj ekonomiji i uspešnim IT kompanijama, dobiti, za nas će biti dragoceni“ naglasio je većnik Zdravković prilikom potpisivanja pisma o namerama.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković zahvalio se i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade R.Srbije na ukazanom poverenju i podršci strateškom partnerstvu gradova Niš i Handžo.

“ Uveren sam da će ova saradnja biti plodonosna i da ćemo unaprediti poslovno okruženje i uticati na bolji ekonomski razvoj, zasnovan upravo na primeni naprednih tehnologija i inovacija“ zaključio je Zdravković.


#   Niš   Mihajlo Zdravković   informatika   Kina   IT   ekonomija   Gradski većnik   Put svile   Hangdžou   digitalna ekonomija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima