Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина ништа није учинила да санира штете од поплава

rssBookmark and Share

Ражањ 23.07.2014. РТС

Мештани Подгорца јавили су се нашој медијској кући тврдећи да општина ништа није учинила да санира штете од поплава у том ражањском селу.

Општина ништа није учинила да санира штете од поплава

Општинска механизација је ових дана чистила неке локалне путеве, а општини кажу да су то редовне активности путарског предузећа пред жетву и да се за веће радове чека помоћ државе.

Пола винограда Урошу Стаменковићу у мајским поплавама прогутала је набујала Јовановачка река. Он каже да је излазила комисија и да су направили записник, али да од тада више нико није долазио.

Драган Марковић, такође из Погдорца, остао је без помоћне зграде и гараже:

"Погађа ме што до сада нико ништа није предузео. Ја сам сада ту уложио приватно 500 евра, ишао сам код председника Општине да ми да неку машину да очистимо реку јер је све ово било у реци они кажу да река није њихова."

Штета је пописана, каже председник Општине Ражањ Добрица Стојковић, али се за озбиљније радове чека помоћ државе:

"Можда бисмо могли нешто из сопствених средстава да урадимо да ангажујемо», каже Стојковић, «али је закон о јавним набавкама веома ригорозан. Уколико вам се планови не поклапају са тренутном реализацијом ви не смете поступати."

razanj 3.JPG

Ипак, општинска механизација ових дана чистила је локалне путеве пред жетву, што је, кажу, редовна активност.

"Булдожер је урадио оно што је замислио председник месне заједнице", Новица Стојановић из Подгорца. "Следеће село је дошло на ред и он је отишао. Ја сам га питао је л ћете да урадите још неке путеве он каже не."

"Поново ћемо уступити машину, па ако се неко у овом тренутку нашао запостављеним, ето том приликом ћемо и путеве за које они сматрају да су приоритетни и да имају потребе да се раде - урадићемо", наглашава Добрица Стојковић.

За замену понтонског моста и штету на локалним путевима, Ражањ би од државе требало да добије 30 милиона динара.


#   Ражањ   Подгорац   општина   поплава   мештани   председник општине   штета   поплава 2014   санација   Добрица Стојковић   Драган Марковић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима