Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Ражањ уручила субвенције пољопривредницима

rssBookmark and Share

Ражањ 30.12.2013. Извор: РТС

Општина Ражањ уручила је субвенције пољопривредницима намењене подизању нових воћњака, набавци пољопривредне механизације и уматичењу женске телади. Субвенције су добила укупно 124 пољопривредна газдинства.

Општина Ражањ уручила субвенције пољопривредницима

Бесплатну поделу садница шљиве, дуње и купине искористило је 28 воћара из ражањског краја и подигло десет хектра нових засада воћа.

Међу њима и Бане Миленковић из Подгорца, који се до сада претежно бавио узгојем житарица, што, каже, доноси малу зараду.

"Одлучили смо се сада за воће, пошто је општина давала саднице, да није тога не бисмо ово ни урадили. Посадио сам 60 ари воћа - шљиве", каже Бане Миленковић из села Подгорац.

За уматичену женску телад подстицај од шест и по хиљада динара по телету добило је 51 домаћинство. Тај подстицај добродошао је Младеновићима из Пардика, који се годинама баве сточарством, тренутно имају 16 грла, међу којима осам музних и дневно произведу по 150 литара млека.

"Планирамо да ширимо производњу, сваке године одгајимо по четири или пет јуница, сада ова два телета за подстицај од општине што добро дође", каже Милош Младеновић из села Пардик.

Субвенције за набавку пољопривредне механизације добило је 45 пољопривредника. За сва три програма издвојено је укупно три милиона динара.

Председник општине Ражањ Добрица Стојковић каже да је за набавку опреме и механизације издвојено близу два милиона динара, за субвенције у сточарству око 600.000 динара, колико је опредељено и за субвенције за садни материјал.

У следећој години Фонд за развој пољопривреде општине Ражањ располагаће средствима од шест и по милиона динара.

video...

Коментара: 0


#   Ражањ   Подгорац   пољопривреда   субвенције   општина   председник општине   Добрица Стојковић   Фонд за развој   Фонд за развој пољопривреде
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима