Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Ražanj uručila subvencije poljoprivrednicima

rssBookmark and Share

Ražanj 30.12.2013. Izvor: RTS

Opština Ražanj uručila je subvencije poljoprivrednicima namenjene podizanju novih voćnjaka, nabavci poljoprivredne mehanizacije i umatičenju ženske teladi. Subvencije su dobila ukupno 124 poljoprivredna gazdinstva.

Opština Ražanj uručila subvencije poljoprivrednicima

Besplatnu podelu sadnica šljive, dunje i kupine iskoristilo je 28 voćara iz ražanjskog kraja i podiglo deset hektra novih zasada voća.

Među njima i Bane Milenković iz Podgorca, koji se do sada pretežno bavio uzgojem žitarica, što, kaže, donosi malu zaradu.

"Odlučili smo se sada za voće, pošto je opština davala sadnice, da nije toga ne bismo ovo ni uradili. Posadio sam 60 ari voća - šljive", kaže Bane Milenković iz sela Podgorac.

Za umatičenu žensku telad podsticaj od šest i po hiljada dinara po teletu dobilo je 51 domaćinstvo. Taj podsticaj dobrodošao je Mladenovićima iz Pardika, koji se godinama bave stočarstvom, trenutno imaju 16 grla, među kojima osam muznih i dnevno proizvedu po 150 litara mleka.

"Planiramo da širimo proizvodnju, svake godine odgajimo po četiri ili pet junica, sada ova dva teleta za podsticaj od opštine što dobro dođe", kaže Miloš Mladenović iz sela Pardik.

Subvencije za nabavku poljoprivredne mehanizacije dobilo je 45 poljoprivrednika. Za sva tri programa izdvojeno je ukupno tri miliona dinara.

Predsednik opštine Ražanj Dobrica Stojković kaže da je za nabavku opreme i mehanizacije izdvojeno blizu dva miliona dinara, za subvencije u stočarstvu oko 600.000 dinara, koliko je opredeljeno i za subvencije za sadni materijal.

U sledećoj godini Fond za razvoj poljoprivrede opštine Ražanj raspolagaće sredstvima od šest i po miliona dinara.

video...

Komentara: 0


#   Ražanj   Podgorac   poljoprivreda   subvencije   opština   predsednik opštine   Dobrica Stojković   Fond za razvoj   Fond za razvoj poljoprivrede
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima