Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Патријарх Иринеј посетио Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 26.07.2018. Јужна Србија Инфо

Уочи празника Светог архангела Гаврила, Његова Светост, Патријарх Српски, Г.Г. Иринеј, посетио је Ниш, град у коме је као Епископ столовао од 1975. до избора за Патријарха СПЦ, и присустваовао празничном бденију у храму Сабора Светих Архангела у Нишу.

Патријарх Иринеј посетио Ниш

Његову Светост су у порти Саборног храма у Нишу претходно свечано дочекали Епископ нишки Г.Г. Арсеније испред многобројног монаштва и свештенства нишке Епархије, као и верног народа који се у заиста великом броју окупио да дочека свог некадашњег вољеног Епископа.

Храм Сабора Светих Архангела, у Нишу познатији као мали Саборни храм, синоћ је први пут, након скоро две године, отворен за верни народ, и то на најлепши могући начин – празничним бденијем које је служио Његово Преосвештенство Г.Г. Арсеније у присуству Његове Светости Патријарха српског. Овај храм  наредне године обележава 200 година од изградње, и у сусрет великом јубилеју, обављена је опсежна рестаурација, како би храм био обновљен.

На бденију су, поред Његове Светости, присуствовали и Градоначелник Ниша  Дарко Булатовић, Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, Командант одреда Жандармерије Ниш Ненад Шћепановић, председници градских општина, јавног и културног живота града Ниша…

Његову Светост је на крају празничног бденија срдачно поздравио Владика нишки Арсеније уз добродошлицу и захвалност на „бразди коју је (Његова Светост) заорао на њиви Господњој пуних 36 година (јер је она) дубока и доноси стоструке плодове – град испуњен светињама и светиње испуњене народом Божјим“, као што је и овај храм у коме је Патријарх дочекан.


#   Ниш   Патријарх Иринеј   Дарко Булатовић   Милосав Симовић   Ненад Шћепановић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима