Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

По 40.000 динара за најбоље студенте у Куршумлији

rssBookmark and Share

Куршумлија 16.07.2017. Јужна Србија Инфо

На основу Одлуке Општинског већа општине Куршумлија о додели награда најуспешнијим студентима са територије општине Куршумлија, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић организовао је пријем за групу најбољих куршумлијских студената похваливиши њихов рад и досадашње резултате.

По 40.000 динара за најбоље студенте у Куршумлији

Видић је том приликом указао на важност образовања наглашавајући да је овај гест само мали знак пажње за досадашњи труд и ангажовање ових младих људи.

„Поред стипендија које финансирамо из општинског буџета ученицима и студентима на основу материјалних кријетијума, већ трећу годину за редом награђујемо и најбоље студенте из наше општине који су постигли изузетне резултате у току студирања новчаним наградама од 40 хиљада динара“, изјавио је Видић.

Том приликом Видић је додао да га радује податак да се већ пар година уназад стиденти одазивају јавном позиву у великом броју, и да му је жеља да и у наредном пероду наставе да постижу овако добре резултате, како на пословном тако и на приватном плану. Указавши на веома тешку економску ситуацију у граду посебно када је реч о запошљавању Видић је рекао да ће и у наступајућем периоду Општина наставити да награђује овако вредне младе људе те да ће настојати да им након завршених студија омогући стручну праксу како би своја теоријска знања могли и практично да примене.

“Највећи проблем куршумлијске општине је велика стопа незапослености. Иако је тешка финансијска ситуација у целом друштву, настојаћемо да омогућимо боље услове за запошљавање младих, покренемо куршумлијску привреду и отворимо нова радна места. Очекујем да Куршумлијска Бања проради и да приватан сектор ојача“, рекао је Видић.

Александар Величковић – студент Технолошког факултета у Нишу са просеком 9,72 захваливши председнику Видићу на овом гесту истакао је да му награда много значи и да ће убудуће наставити да постиже овако добре резултате .

„Када неко препозна ваш труд и рад то вам даје додатну снагу и мотивацију да наставите даље. Захваљујем председинку Видићу на данашњем гесту, а велику захвалност дугујем и својој породици која је увек уз мене што ми много значи како за досадашњи тако и за будући рад. Иначе, ово је трећи пут да добијам награду коју Општина Куршумлија обезбеђује“, истакао је Александар.

Најуспешнији куршумлијски студенти који су добили награде су: Бојовић Никола, Кузмановић Даница, Петровић Тамара, Раковић Анђелка, Томић Мирољуб, Николић Никола, Величковић Александар, Мартиненко Анастасија, Арсенијевић Мирјана, Арсенијевић Александра, Арсенијевић Бојана, Арсенијевић Арсеније, Милошевоћ Стефан.


#   Куршумлија   Куршумлијска Бања   Радољуб Видић   награде   студенти   радна места   локална самоуправа   општина Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима