Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брадић поднео кривичну пријаву због пребијања

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2015. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Народни посланик странке Заједно за Србију (ЗЗС) Благоје Брадић поднео је кривичну пријаву потив Н. Н. починилаца због бруталног пребијања које се десило након скупа Покрета Социјалиста у Нишу, саопштила је странка ЗЗС.

Брадић поднео кривичну пријаву због пребијања

Благоје Брадић је кривичну пријаву поднео након што је изостала брза и ефикасна акција надлежних органа, наводи у саопштењу ЗЗС и додаје да ће јавност са свим битним чињеницама везаним за овај догађај бити упозната у наредних неколико дана, јавља Танјуг.

Странка Заједно за Србију позвала је све учеснике у политичком животу да одбаце говор мржње и вербалну агресију која закономерно води ка физичкој агресији којој је био изложен њен посланик.

"Сви заједно смо сведоци бројних ексцеса који се дешавају свуда па чак и у Скупштини Србије, а недостатак адекватне реакције председнице парламента јесте још један доказ двоструких стандарда који владају у овом највишем законодавном телу", указују у тој странци.

Како наводе, у Скупштини се "експресно квалификују и осуђују сви који на овај или онај начин критикују рад Владе и скупштинске већине, а скандалозно пребијање опозиционог посланика на одласку са скупа који је организовала политичка странка која је део владајуће већине не заслужује реакцију".

Благоје Брадић пријавио је Полицијској управи Ниш да је претучен 21. марта током прославе Покрета социјалиста у згради нишке Бановине, на коју је позван као гост. Из странке ЗЗС је саопштено да су га напала три младића и да лекарски извештаји показују да има више од 30 повреда на глави и телу.

Мотиви за напад на народног посланика странке Заједно за Србију за сада нису познати.


#   Ниш   Покрет Социјалиста   кривична пријава   Благоје Брадић   Заједно за Србију
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима