Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bradić podneo krivičnu prijavu zbog prebijanja

rssBookmark and Share

Niš 02.04.2015. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Narodni poslanik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Blagoje Bradić podneo je krivičnu prijavu potiv N. N. počinilaca zbog brutalnog prebijanja koje se desilo nakon skupa Pokreta Socijalista u Nišu, saopštila je stranka ZZS.

Bradić podneo krivičnu prijavu zbog prebijanja

Blagoje Bradić je krivičnu prijavu podneo nakon što je izostala brza i efikasna akcija nadležnih organa, navodi u saopštenju ZZS i dodaje da će javnost sa svim bitnim činjenicama vezanim za ovaj događaj biti upoznata u narednih nekoliko dana, javlja Tanjug.

Stranka Zajedno za Srbiju pozvala je sve učesnike u političkom životu da odbace govor mržnje i verbalnu agresiju koja zakonomerno vodi ka fizičkoj agresiji kojoj je bio izložen njen poslanik.

"Svi zajedno smo svedoci brojnih ekscesa koji se dešavaju svuda pa čak i u Skupštini Srbije, a nedostatak adekvatne reakcije predsednice parlamenta jeste još jedan dokaz dvostrukih standarda koji vladaju u ovom najvišem zakonodavnom telu", ukazuju u toj stranci.

Kako navode, u Skupštini se "ekspresno kvalifikuju i osuđuju svi koji na ovaj ili onaj način kritikuju rad Vlade i skupštinske većine, a skandalozno prebijanje opozicionog poslanika na odlasku sa skupa koji je organizovala politička stranka koja je deo vladajuće većine ne zaslužuje reakciju".

Blagoje Bradić prijavio je Policijskoj upravi Niš da je pretučen 21. marta tokom proslave Pokreta socijalista u zgradi niške Banovine, na koju je pozvan kao gost. Iz stranke ZZS je saopšteno da su ga napala tri mladića i da lekarski izveštaji pokazuju da ima više od 30 povreda na glavi i telu.

Motivi za napad na narodnog poslanika stranke Zajedno za Srbiju za sada nisu poznati.


#   Niš   Pokret Socijalista   krivična prijava   Blagoje Bradić   Zajedno za Srbiju
@ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima