Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Кога запошљава Нацонална служба за запошљавање?

rssBookmark and Share

23.05.2017. Јужна Србија Инфо

"Иако је, како и сам назив каже „НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање“, институција која треба да спороводи активности на запошљавању СВИХ грађанки и грађана Србије, НСЗ у Нишу је изгледа постала служба за ЗАПОШЉАВАЊЕ ЧЛАНОВА СНС", кажу из Демократске странке у Нишу.

ДС: Кога запошљава Нацонална служба за запошљавање?

Наиме, и поред важења закона о забрани запошљавања у јавном сектору, НСЗ у Нишу је запослила функционере и функционерке СНС у Нишу и то као „саветнике“, „евидентичаре“, „возаче“ и „организаторе“... Наравно, као и све досад, БЕЗ КОНКУРСА, а због „повећаног обима посла“.

О каквом се повећаном обиму посла ради, када је све мање лица на евиденцији НСЗ? 

Да ли НСЗ треба да запошљава људе са своје евиденције у фирмама или је неко схватио да она треба да запошљава чланове СНС у НСЗ?

- И после налога Повереника за приступ информацијама од јавног значаја, јавне институције у Нишу, на целу са људима из владајуце коалиције, крију те податке! У ствари то је доказ да СНС у Нишу, већ скоро 6 година, спроводи неку своју, тајну политику, због које трпе сви грађани и грађанке. Готово сваког дана урушавају институције система, јер они доносе законе који важе за све остале осим за њих. Или, одговарају само њима и њиховом поимању власти. Време је да престане то бахато понашање, скривање истине од јавности и да најзад сви буду једнаки а не само чланови СНС. То је модел понашања који је успоставила Српска Напредна странка на челу са њеним лидером Александром Вучићем, пише у саопштењу ДС-а достављеном медијима.


#   ДС   СНС   НСЗ (тржиште рада)
@demokrate @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима