Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS: Koga zapošljava Naconalna služba za zapošljavanje?

rssBookmark and Share

23.05.2017. Južna Srbija Info

"Iako je, kako i sam naziv kaže „NACIONALNA služba za zapošljavanje“, institucija koja treba da sporovodi aktivnosti na zapošljavanju SVIH građanki i građana Srbije, NSZ u Nišu je izgleda postala služba za ZAPOŠLjAVANjE ČLANOVA SNS", kažu iz Demokratske stranke u Nišu.

DS: Koga zapošljava Naconalna služba za zapošljavanje?

Naime, i pored važenja zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, NSZ u Nišu je zaposlila funkcionere i funkcionerke SNS u Nišu i to kao „savetnike“, „evidentičare“, „vozače“ i „organizatore“... Naravno, kao i sve dosad, BEZ KONKURSA, a zbog „povećanog obima posla“.

O kakvom se povećanom obimu posla radi, kada je sve manje lica na evidenciji NSZ? 

Da li NSZ treba da zapošljava ljude sa svoje evidencije u firmama ili je neko shvatio da ona treba da zapošljava članove SNS u NSZ?

- I posle naloga Poverenika za pristup informacijama od javnog značaja, javne institucije u Nišu, na celu sa ljudima iz vladajuce koalicije, kriju te podatke! U stvari to je dokaz da SNS u Nišu, već skoro 6 godina, sprovodi neku svoju, tajnu politiku, zbog koje trpe svi građani i građanke. Gotovo svakog dana urušavaju institucije sistema, jer oni donose zakone koji važe za sve ostale osim za njih. Ili, odgovaraju samo njima i njihovom poimanju vlasti. Vreme je da prestane to bahato ponašanje, skrivanje istine od javnosti i da najzad svi budu jednaki a ne samo članovi SNS. To je model ponašanja koji je uspostavila Srpska Napredna stranka na čelu sa njenim liderom Aleksandrom Vučićem, piše u saopštenju DS-a dostavljenom medijima.


#   DS   SNS   NSZ (tržište rada)
@demokrate @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima