Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Хлеб се продаје на кришку, а функционери седе у топлим канцеларијама!

rssBookmark and Share

04.02.2017. Јужна Србија Инфо

Опет редови, опет поскупљења, опет рачуни, опет протести. Понављају нам се догађаји из деведесетих.
Напредна странка, која је на власти, не чини ништа да помогне напаћеном народу, каже председник ГО ДС-а, Миодраг Станковић.

ДС Ниш: Хлеб се продаје на кришку, а функционери седе у топлим канцеларијама!

Станковић:

Напротив! Обећавали су бољи и богатији живот. Од тога, очигледно, ништа! Колоне гладних и изнемоглих радника пропалих Нишких фирми, после вишегодишње борбе за своја права, добили су по један минималац крајем прошле године и то је све. Радници настављају да чекају и да се надају?

Премијер се хвали да БДП расте и да ће ове године Србија имати највећи привредни раст у Европи. Демократска странка упозорава власт- доста је популизма! Људи су гладни, хлеб се продаје на комад (5 динара за кришку) у болницама нема лекова и лекара, Нишлије поново протестују због астрономских рачуна за грејање! Како је то кренуло на боље и за кога?

Људи стоје испред Градске куће и чекају Градоначелника или неког од челника Градске власти да изађе, да им се обрати и реши проблем превеликих рачуна. Нема функционера, не јављају се из топлих канцеларија и не нуде решења, осим да се плати. Цифре за децембар, које су неке Нишлије гласно понављале у колони су такве да би се и Швајцарци ухватили за главу. Протести и незадовољство грађана Ниша трају одавно. Овакав начин грађанског незадовољства демократе  подржавају. Захтевамо смену одговорних и хитна решења за смањење високих рачуна. 

Србији недостаје заштита владавине права, изградња институција, заштита људских и мањинских права, социјална правда, заштита радника, угрожених и обесправљених људи. Зато су први кораци председнички избори, неопходно је се сви заједно укључимо у бескомпромисну борбу за Србију, за њене грађане и институције. 


Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке Ниш.


#   ДС   СНС   Миодраг Станковић   градска власт   привредни раст
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима