Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: Реорганизација уместо отказа

rssBookmark and Share

01.10.2015. Градски одбор ДС Ниш

Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, поручио на конференцији за новинаре да је уместо отпуштања потребна реорганизација радних места.

ДС: Реорганизација уместо отказа

Сведоци смо да градска власт оличена у руководству СНС-а  у Нишу, које је у тоталном расулу, стално прети отпуштањем запослених у градској и општинским управама и јавним предузећима. Често се говори о вишку запослених, а не говоре да је тај такозвани вишак настао управо у периоду од када су они на власти и то запошљавањем њихових страначких људи, без икаквог плана, систематизације и без описа послова који треба да се обављају у локалној управи и уопште јавном сектору.

Стога није ни чудно да су грађани све незадовољнији радом градске и општинских управа и оправдано негодују квалитетом услуга које се пружају на шалтерима управа. И уместо да руководство града и општина најзад почне да ради оно што му је и посао, а то је да буде грађанима и привредницима на услузи, они се свађају, прете, смањују плате запосленима у управама а себи повећавају и жале се како су им плате мале, најављују силне отказе све у циљу застрашивања људи.

Демократска странка је против таквог начина рада и застрашивања и уместо да се људи отпуштају, предлажемо да се изврши реорганизација и да се отворе додатни шалтери – услужни центри у свим деловима града а да се у сеоским месним канцеларијама, радно време службеника који издају изводе и друге документе продужи и да грађани могу сваког дана а не једном или два пута недељно да добију потребне папире. Поред ионако високих такси, људи са села су принуђени да по изводе долазе у град и да осим таксе,  плате и превоз, те их то много више кошта него суграђане кој живе у граду. На другој страни 7 услужних центара у граду је мало за број подносиоца захтева, те су грађани приморани да шетају од шалтера до шалтера, од зграде до зграде, да губе време, стоје у дугим редовима, нервирају се и свађају са запосленима у управама.

Када се говори о електронској управи, као могућности за унапређење ефикасности локалне управе у Нишу у последње три године од како је СНС на власти и оно што је власт Демократске странке и њених колаиционих партнера направила и оставила, престало је да функционише или у много мањем обиму функционише. Дакле тренутна градска власт није у могућности ни да одржава оно што је претходна направила.

Демократска странке предлаже, уместо да се прети, да се изврши озбиљна реформа и уради реинжењеринг пословних процеса у локалној управи и да се сходно томе приступи унапређењу рада и прерасподели постојећих кадровских ресурса, како би повећан број запослених био адекватно упошљен и био стављен у функцију пружања услуга грађанима и привредницима а не да оптерећују буџет града. Посла увек има али треба знати како организовати људе, што садашња неспособна градска власт очигледно не уме и не жели.

Застрашивањем људи, кроз сталне приче о вишку и отпуштањима, градска власт жели да дисциплинује људе, да их држу у страху и они тако оптерећени не могу ваљано да раде свој посао. А то се онда одражава на кориснике, односно грађанке и грађане Ниша, који све више оправдано негодују.  

Коментара: 0


#   ДС   СНС   Миодраг Станковић   отпуштања   градска власт   радно време
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима