Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери Ниш: Бесплатни уџбениици, ужина и превоз за све ђаке и бесплатне вртиће за сву децу Србије

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2023. Јужна Србија Инфо

Српски покрет Двери захтева да држава по хитном поступку обезбеди за сву децу бесплатне уџбенике и вртиће, бесплатну ужину и достојанствено школовање, пише у саопштењу Двеи Ниш.

Илустрација
Илустрација

Саопштење преносимо у целости

Док већина народа у Србији једва крпи крај са крајем јер ради за мнималац, мучи муку са извршитељима и нагомиланим рачунима,како да опреми децу за школовање, господа из СНС секте не бирају начин како да се задржи што дуже на власти.

Објављен је списак 15 хиљада ботова, односно јавних службеника који плате из локалних и републичког буџета не примају за посао који номиновно обављају већ за блаћење и омаловажавање опозиције. Власт не бира средства нити начине а све у циљу одржавања својих позиција и привилегија. Парчање и комадање Србије, довођење народа до просјачког штапа, поделу деце на мање вредне и више вредне и ништа им није свето сем својих позиција и својих џепова које пуне на муку и на штету осиромашених грађана.

Ово је брука и срамота коју јадан народ не може више да поднесе! Најгоре од свега је што међу тим ботовима има и оних који раде најодговорније задатке у нашем друштву, има просветних, здравствених и социјалних радника.

Због свега овога што нарушава пре свега опстанак деце у Србији, њихово нормално одрастање и школовање, Српски покрет Двери захтева да држава по хитном поступку обезбеди за сву децу бесплатне уџбенике и вртиће, бесплатну ужину и достојанствено школовање.

Ако може 200 милиона евра за СНС ботове, мора толико и за децу Србије и подршку њиховим родитељима.

Градске организације српског покрета Двери широм Србије предају препоруке и захтеве локалним самоуправама да уџбеници, ужина, вртићи и превоз буду доступни за сву децу Србије.

Двери из Ниша предаће препоруку и захтев својој локалној самоуправи и тражиће да се овај предлог усвоји за 2024 годину и за све наредне године!

И ДЕЦА НИША су НАША ДЕЦА и више никаквих подела и дискриминација неће бити.

 

Сузана Милетић

Председник ЖСД

ДВЕРИ НИШ


#   Ниш   Двери   градски превоз   вртићи   бесплатни уџбеници
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима