Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dveri Niš: Besplatni udžbeniici, užina i prevoz za sve đake i besplatne vrtiće za svu decu Srbije

rssBookmark and Share

Niš 12.07.2023. Južna Srbija Info

Srpski pokret Dveri zahteva da država po hitnom postupku obezbedi za svu decu besplatne udžbenike i vrtiće, besplatnu užinu i dostojanstveno školovanje, piše u saopštenju Dvei Niš.

Ilustracija
Ilustracija

Saopštenje prenosimo u celosti

Dok većina naroda u Srbiji jedva krpi kraj sa krajem jer radi za mnimalac, muči muku sa izvršiteljima i nagomilanim računima,kako da opremi decu za školovanje, gospoda iz SNS sekte ne biraju način kako da se zadrži što duže na vlasti.

Objavljen je spisak 15 hiljada botova, odnosno javnih službenika koji plate iz lokalnih i republičkog budžeta ne primaju za posao koji nominovno obavljaju već za blaćenje i omalovažavanje opozicije. Vlast ne bira sredstva niti načine a sve u cilju održavanja svojih pozicija i privilegija. Parčanje i komadanje Srbije, dovođenje naroda do prosjačkog štapa, podelu dece na manje vredne i više vredne i ništa im nije sveto sem svojih pozicija i svojih džepova koje pune na muku i na štetu osiromašenih građana.

Ovo je bruka i sramota koju jadan narod ne može više da podnese! Najgore od svega je što među tim botovima ima i onih koji rade najodgovornije zadatke u našem društvu, ima prosvetnih, zdravstvenih i socijalnih radnika.

Zbog svega ovoga što narušava pre svega opstanak dece u Srbiji, njihovo normalno odrastanje i školovanje, Srpski pokret Dveri zahteva da država po hitnom postupku obezbedi za svu decu besplatne udžbenike i vrtiće, besplatnu užinu i dostojanstveno školovanje.

Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za decu Srbije i podršku njihovim roditeljima.

Gradske organizacije srpskog pokreta Dveri širom Srbije predaju preporuke i zahteve lokalnim samoupravama da udžbenici, užina, vrtići i prevoz budu dostupni za svu decu Srbije.

Dveri iz Niša predaće preporuku i zahtev svojoj lokalnoj samoupravi i tražiće da se ovaj predlog usvoji za 2024 godinu i za sve naredne godine!

I DECA NIŠA su NAŠA DECA i više nikakvih podela i diskriminacija neće biti.

 

Suzana Miletić

Predsednik ŽSD

DVERI NIŠ


#   Niš   Dveri   gradski prevoz   vrtići   besplatni udžbenici
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima