Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хомофобичну докторку на три државне функције поставиле Демократе

rssBookmark and Share

05.08.2013. Autor: Andrej Filipović

Др Милунку Илић Веселиновић из Дома здравља у Куршумлији која је категорчки одбила да препише рецепте пацијенту Стефану Радовићу само зато јер се јавно декларисао као хомосексуалац, на још чак три државне функције и то као начелницу медицине рада у Куршумлијском Дому здравља, као чланицу првостепене лекарске комисије при Републичком заводу за здравствено осигурање (РЗЗО) и као судског вештака из области медицине рада поставила је Демократска странка (ДС) док је била на власти.

Хомофобичну докторку на три државне функције поставиле Демократе

Др Илић Веселиновић која је из беса према ЛГБТ популацији и бахатости одбила да изда рецепте пацијенту доводећи тако његов живот у питање,  обавља чак и четврту држану функцију и то као судски вештак из области медицине рада, а на све плаћене државне функције постављена је од предходне власти на челу са Демократском странком (ДС).

За време када је поменута постављена на све функције, функцију директора Дома здравља у Куршумлији обављала је др Љиљана Арсенијевић из Демокртаске странке (ДС) која је на месту директора те здравствене установе и поставила.

Директор Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић каже да је на ванредном одржаном колегијуму поводом овог случаја наложила да сваки лекар у тој здравственој установи у обавези да прими пацијента, чак и кад се јавља са извештајем специјалисте лекару који није његов изабрани лекар.

- Обављен је и ванредни унутрашњи надзора, а своје писане изјаве су доставили др Милунка Илић Веселиновић и дежурна медицинска сестра, рекла је Петровић у писаној изјави достављеној Јужној Србији.

Др Милунка Илић Веселиновић како незванично сазнајемо вршила је притисак на медицинску сестру, а са тиме и да након озбиљног пропуста и кршења етике обавља чак четири плаћене државне функције обавештени су сви надлежни органи.


#   Уранија Петровић   Милунка Илић Веселиновић   Љиљана Арсенијевић   медицинска сестра   функције   изабрани лекар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима