Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Homofobičnu doktorku na tri državne funkcije postavile Demokrate

rssBookmark and Share

05.08.2013. Autor: Andrej Filipović

Dr Milunku Ilić Veselinović iz Doma zdravlja u Kuršumliji koja je kategorčki odbila da prepiše recepte pacijentu Stefanu Radoviću samo zato jer se javno deklarisao kao homoseksualac, na još čak tri državne funkcije i to kao načelnicu medicine rada u Kuršumlijskom Domu zdravlja, kao članicu prvostepene lekarske komisije pri Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje (RZZO) i kao sudskog veštaka iz oblasti medicine rada postavila je Demokratska stranka (DS) dok je bila na vlasti.

Homofobičnu doktorku na tri državne funkcije postavile Demokrate

Dr Ilić Veselinović koja je iz besa prema LGBT populaciji i bahatosti odbila da izda recepte pacijentu dovodeći tako njegov život u pitanje,  obavlja čak i četvrtu držanu funkciju i to kao sudski veštak iz oblasti medicine rada, a na sve plaćene državne funkcije postavljena je od predhodne vlasti na čelu sa Demokratskom strankom (DS).

Za vreme kada je pomenuta postavljena na sve funkcije, funkciju direktora Doma zdravlja u Kuršumliji obavljala je dr Ljiljana Arsenijević iz Demokrtaske stranke (DS) koja je na mestu direktora te zdravstvene ustanove i postavila.

Direktor Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović kaže da je na vanrednom održanom kolegijumu povodom ovog slučaja naložila da svaki lekar u toj zdravstvenoj ustanovi u obavezi da primi pacijenta, čak i kad se javlja sa izveštajem specijaliste lekaru koji nije njegov izabrani lekar.

- Obavljen je i vanredni unutrašnji nadzora, a svoje pisane izjave su dostavili dr Milunka Ilić Veselinović i dežurna medicinska sestra, rekla je Petrović u pisanoj izjavi dostavljenoj Južnoj Srbiji.

Dr Milunka Ilić Veselinović kako nezvanično saznajemo vršila je pritisak na medicinsku sestru, a sa time i da nakon ozbiljnog propusta i kršenja etike obavlja čak četiri plaćene državne funkcije obavešteni su svi nadležni organi.


#   Uranija Petrović   Milunka Ilić Veselinović   Ljiljana Arsenijević   medicinska sestra   funkcije   izabrani lekar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima