Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И УРС ушао у власт, само ДС опозиција

rssBookmark and Share

13.12.2012. Autor: V. Ristić

Уједињени региони Србије (УРС) на основу јуче потписаног споразума са представницима СПС и СНС чиниће део владајућу коалицију у Скупштини града Врања.

И УРС ушао у власт, само ДС опозиција
Споразум о уласку УРС у локалну коалициону власт у Врању је, како се оцењује, „изнуђени политички потез“, који је издејствовао лидер ове партије Млађан Динкић, а у складу са коалиционим споразумом на републичком нивоу, где је УРС у коалицији са социјалистима и напредњацима.

На овај начин УРС ће у Врању задржати места директора у Здравственој установи Апотека Врање, Народној библиотеци као и место директора Здравственог центра.

Од формирања коалиционе власти након локалних избора маја ове године између социјалиста и напредњака УРС је био у опозицији, па је СПС у једном тренутку затражио и оставку директора Здравственог центра др Уроша Трајковића, председника странке Млађана Динкића у Врању.

„Споразум о уласку наше партије у локалну власт сада отвара могућност за наставак сарадње на стратешким важним пројектима за овај град, а то је наставак радова на завршетку хируршког блока и даље унапређење здравствене заштите“, наводе из УРС-а у Врању.

Нову владајућу већину у Врању сада чине 22 одборника СПС-а, 14 одборника СНС-а и 10 одборника УРС-а. Ову коалицију подржава и пет одборника ДСС, а у опозицији је само Демократска странка (ДС) са 14 одборника, од укупно 65, колико броји Скупштина града. Градоначелник Врања је Зоран Антић, СПС, а остале руководеће функције у градској управи обављају функционери СНС, СПС, ПУПС и ЈС.


#   УРС   Млађан Динкић   Скупштина града   Апотека Врање
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима