Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I URS ušao u vlast, samo DS opozicija

rssBookmark and Share

13.12.2012. Autor: V. Ristić

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) na osnovu juče potpisanog sporazuma sa predstavnicima SPS i SNS činiće deo vladajuću koaliciju u Skupštini grada Vranja.

I URS ušao u vlast, samo DS opozicija
Sporazum o ulasku URS u lokalnu koalicionu vlast u Vranju je, kako se ocenjuje, „iznuđeni politički potez“, koji je izdejstvovao lider ove partije Mlađan Dinkić, a u skladu sa koalicionim sporazumom na republičkom nivou, gde je URS u koaliciji sa socijalistima i naprednjacima.

Na ovaj način URS će u Vranju zadržati mesta direktora u Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Vranje, Narodnoj biblioteci kao i mesto direktora Zdravstvenog centra.

Od formiranja koalicione vlasti nakon lokalnih izbora maja ove godine između socijalista i naprednjaka URS je bio u opoziciji, pa je SPS u jednom trenutku zatražio i ostavku direktora Zdravstvenog centra dr Uroša Trajkovića, predsednika stranke Mlađana Dinkića u Vranju.

„Sporazum o ulasku naše partije u lokalnu vlast sada otvara mogućnost za nastavak saradnje na strateškim važnim projektima za ovaj grad, a to je nastavak radova na završetku hirurškog bloka i dalje unapređenje zdravstvene zaštite“, navode iz URS-a u Vranju.

Novu vladajuću većinu u Vranju sada čine 22 odbornika SPS-a, 14 odbornika SNS-a i 10 odbornika URS-a. Ovu koaliciju podržava i pet odbornika DSS, a u opoziciji je samo Demokratska stranka (DS) sa 14 odbornika, od ukupno 65, koliko broji Skupština grada. Gradonačelnik Vranja je Zoran Antić, SPS, a ostale rukovodeće funkcije u gradskoj upravi obavljaju funkcioneri SNS, SPS, PUPS i JS.


#   URS   Mlađan Dinkić   Skupština grada   Apoteka Vranje
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima