Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још две кривичне пријаве против функционера

rssBookmark and Share

Лесковац 29.10.2014. ТАНЈУГ-Јужна Србија ИНфо

Агенција за борбу против корупције поднела је две нове кривичне пријаве због постојања основа сумње да функционери нису пријавили имовину Агенцији или су дали лажне податке о имовини, против помоћника градоначелника Града Лесковца Милорада Младеновића и члана надзорног одбора Туристичке организације Београда Миленка Бановића.

Још две кривичне пријаве против функционера

Како се наводи у саопштењу, Агенција је током ове године поднела 12 кривичних пријава због постојања основа сумње да функционер није пријавио имовину Агенцији или је дао лажне податке о имовини, у намери да прикрије податке о имовини.

Агенција за борбу против корупције је већ поднела десет кривичних пријава у 2014. години поднела против Саше Љубинковића, Владана Скадрића, Ђорђа Јовановића, Славице Ђукић Дејановић, Предрага Перуничића.

Пријаве су поднете и против Горана Јешића, Драгољуба Пеураче, Ружице Бањалучкић, Александра Вуксановића и Милоша Стојановића.

Од 1. јануара до 1. октобра Агенција за борбу против корупције је покренула 453 поступка ради утврђивања постојања повреде одредаба Закона о Агенцији за борбу против корупције.

Агенција је изрекла и 389 мера упозорења, од којих највише, 185, због кашњења функционера у достављању извештаја о имовини и приходима по ступању на функцију, док је 170 мера изречено због кашњења функционера у достављању извештаја о имовини и приходима по престанку функције.

Агенција је изрекла укупно 11 мера јавног објављивања одлуке о повреди закона од којих шест непреношења управљачких права за време вршења јавне функције у законом прописаном року.

Укупно су изречене три мере јавног објављивања препоруке за разрешење као и 114 захтева за покретање прекршајног поступка Прекршајном суду у Београду.

Чак 52 захтева поднета су због кашњења функционера у достављању извештаја о имовини и приходима по престанку функције, 48 због кашњења функционера у достављању извештаја о имовини и приходима по ступању на функцију.

Надлежним јавним тужилаштвима поднето је 12 извештаја због постојања сумње да су извршена кривична дела за која се гони по службеној дужности, а која нису предвиђена Законом о Агенцији, додаје се у саопштењу.


#   Лесковац   функционери     Агенција за борбу против корупције   Милорад Младеновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима