Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конзул Црне Горе вређао радницу: "Српска десница" огорчена

Bookmark and Share

30.12.2019. Правда, Националист, Јужна Србија Инфо

Након протеста одржаног 28. децембра испред амбасаде Црне Горе у Београду, конзул Црне Горе Вук Ракочевић претио је радници једног локала у Кнез Михаиловој улици због тога што је уступила струју учесницима протеста, преноси "Правда". Реч је о протесту против отимања српских светиња у Црној Гори од стране режима Мила Ђукановића.

Фото: :YoutubePrintscreen/JoakimNikola Tumbas
Фото: :YoutubePrintscreen/JoakimNikola Tumbas

Ракочевић је телефоном позвао радницу у локалу и уз низ увреда и псовки претио да ће јој наместити отказ. Ракочевић је наставио да прети и вређа иако је радница била видно уплашена и покушавала да се извини правдајући се да су студенти замолили да им дозволи да користе струју само на неколико минута и да није знала о каквој акцији је реч.

Ракочевић је наставио да јој прети тврдећи да ће звати власника фирме и издејствовати отказ за њу.

Бахати конзул Црне Горе даје себи за право да прети српским радницама у центру Београда. Да ли ће држава реаговати због овога?

Новинар из Црне Горе који се склонио у Србију због прогона у Црној Гори, Велимир Ераковић, каже да би Србија конзула Ракочевића требала протерати, прекинути дипломатске односе са Подгорицом и увести им санкције.

Ракочевићев поступак је преседан у историји дипломатије и било какквог људског односа. Србија прави невероватне грешке и пушта Србомрсце из Црне Горе да се слободно шетају и уживају благодети које пружа Београд. Као Србин из Црне Горе захтевам да власти у Србији, због ситуације која није ни мало наивна, преиспуитају који су то Црногорци слични овоме Ракочевићу и да се протерају из земље. Србија треба да коначно заузме чврст став према дешавањима у Црној Гори. Српске власти треба да прекину комуниккацију и уведу санкције Црној Гори – ккаже Ераковић и додаје да та држава фактички више не постоји и да црквена звона на свим храмовима звоне на свака два сата како би поручили да је права Црна Гора мртва.

Председник Српске листе из Црне Горе Добрило Дедеић каже за Правду да потез Ракочевића показује да се Ђукановићеви јуришници не стиде ни да прете незаштићеним женама.

Црногорска “дипломатија“, интересни кланови и безбједоносне службе и даље се понашају по принципу “краве музаре“ из времена заједничке државе. Пашњаци су у Србији, а виме, односно млијеко се испразни у Црној Гори. Одатле слобода црногорском конзулу Ракочевићу да поступи на агресиван начин. Дакле, Београд је, вјероватно, и даље “заједнички“, те самим тим “проистиче“ некакво “право“ да се покуша укинути струја националистима у Београду који протестују и бране свој народ и Цркву у Црној Гори. Баш на идентичан начин на који је 1999. године укидана струја и вода Војсци Југославије у Црној Гори, током НАТО агресије, од стране црногорског МУП-а. Ако има државе Србије, сваки посланик режима у Подгорици који је гласао за Закон о “слободи“ вјероисповијести у Црној Гори, требао би, једним простим актом, да остане и без последњег метра некретнина у Србији! Онога тренутка када Србија то уради и када митрополит Амфилохије прокуне Мила Ђукановића и све режимске посланике, неће се дешавати слични преседани – да било који црногорски дипломата у суштини национално малтретира свакодневну, обичну и радну Српкињу или Србина у сред Београда. У исто вријеме када се призива клање Срба на Цетињу – каже Дедеић.

Лидер Српске Деснице Миша Вацић поручио је конзолу Ракочевићу да му је најбоље да након вербалног напада на српску радницу не излази из зграде амбасаде на улице Београда.

"Та проусташка кукавица боље да не излази на улице Београда јер ако се сретнемо видеће да умемо да заштитимо наше сестре од Милових усташа. Ракочевићу изгледа није довољно што прогоне Србе у Црној Гори па жели да их прогони и у Београду, а јуначина се устремила на жену, на обичну радницу. Мораће да добије васпитну меру", реако је Вацић и додао да Српска Десница даје пуну подршку борби Срба у Црној Гори.

Извор: Националист - Правда

Коментара: 0


#   СПЦ   Црна Гора   конзул   Српска десница   Миша Вацић   Вук Ракочевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима