Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Устоличен митрополит Јоаникије у Цетињском манастиру

Bookmark and Share

05.09.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије устоличен је на Свечаној литургији у Цетињском манастиру. Патријарх и митрополит у манастир су стигли хеликоптером због блокаде прилаза Цетињу.

Устоличен митрополит Јоаникије у Цетињском манастиру

Митрополит Јоаникије је у Цетињском манастиру захвалио на свечаном чину устоличења.

"Опростите што сте од неко доба од синоћ видели овде доста непријтности и подела. Добро знате ваша светости и владико Давиде да су поделе вештачки изазване и ми смо чинили све да их не буде и да их уклонимо, али требаће нам доста времена", поручио је митрополит Јоаникије.

Тиме сте ваша светости, вашим доласком и поделивши са нама забринутост подарили велику љубав према мени и целом народу Црне Горе, рекао је митроплолит.

Са вама су нам ваша светости, који носите пуноћу поравославља дошли и представници цркава. Они се данас моле у Храму у Подгорци поред гроба Амфилохија, они су поделили забринутост и узнели молитве за мир и помирње и данас у овим приликама они ће благословити наш народ, рекао је Јоаникије.

"Ми смо поред моштију светог Петра Цетињскога. Нећу у овом моменту причати више о мукама него ћу заблагодарити богу, који је у овај свет послао Господа и спаситеља Исуса Христа", рекао је Јоаникије.

Mитрополит Јоаникије и патријарх стигли у Подгорицу

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је испред Храма Христовог васкрсења дочекао патријарха српског Порфирија и митрополита Јоаникија.

Окупљени грађани митрополита црногорско-приморског дочекали су аплаузом и повицима "Достојан". 


#   СПЦ   Подгорица   Црна Гора   Митрополија црногорско-приморска   Патријарх Порфирије   Митрополит Јоаникије   Цетиње   Цетињски манастир
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима