Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Патријарх Порфирије: Има места за побољшање предложеног Темељног уговора са Црном Гором

Bookmark and Share

15.01.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Патријарх Порфирије је изјавио да је СПЦ спремна да са државом Црном Гором размотри све опције текста Темељног уговора, оне, како је рекао, које су до сада биле у оптицају, али да Црква и њени правни стручњаци сматрају да има места за побољшање тог документа.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Патријарх Порфирије је рекао да ако буде сврсисходно, може се кренути и од белог папира.

"Све на добро народа. Као и у било ком другом послу, ја и у овом желим да на исти начин уважим и заштитим интересе обе стране, а поготово што обе стране заправо у огромној већини чини један исти верујући народ, наш народ", навео је патријарх.

Патријарх је то рекао у интервјуу за часопис руског Министарства спољних послова Међународни живот, који је објављен и на интернет страничи interaffers.ru и истакао да су сви у СПЦ "потпуни оптимисти" по том питању.

"У догледном времену, чије трајање је пре свега одређено смиривањем политичких размимоилажења у Црној Гори, доћи ћемо до решења на добро свих", навео је је патријарх.

Истакао је и да су "потпуни једномишљеници" с тим у вези са архијерима СПЦ у Црној Гори, митрополитом Јоаникијем, владиком Методијем, свештенством и монаштвом.

"Спремни смо да предано радимо на остварењу циља", навео је патријарх Порфирије.

 


#   СПЦ   вера   Црна Гора   верске заједнице   Патријарх Порфирије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима