Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Patrijarh Porfirije: Ima mesta za poboljšanje predloženog Temeljnog ugovora sa Crnom Gorom

Bookmark and Share

15.01.2022. RTS, Južna Srbija Info

Patrijarh Porfirije je izjavio da je SPC spremna da sa državom Crnom Gorom razmotri sve opcije teksta Temeljnog ugovora, one, kako je rekao, koje su do sada bile u opticaju, ali da Crkva i njeni pravni stručnjaci smatraju da ima mesta za poboljšanje tog dokumenta.

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

Patrijarh Porfirije je rekao da ako bude svrsishodno, može se krenuti i od belog papira.

"Sve na dobro naroda. Kao i u bilo kom drugom poslu, ja i u ovom želim da na isti način uvažim i zaštitim interese obe strane, a pogotovo što obe strane zapravo u ogromnoj većini čini jedan isti verujući narod, naš narod", naveo je patrijarh.

Patrijarh je to rekao u intervjuu za časopis ruskog Ministarstva spoljnih poslova Međunarodni život, koji je objavljen i na internet straniči interaffers.ru i istakao da su svi u SPC "potpuni optimisti" po tom pitanju.

"U doglednom vremenu, čije trajanje je pre svega određeno smirivanjem političkih razmimoilaženja u Crnoj Gori, doći ćemo do rešenja na dobro svih", naveo je je patrijarh.

Istakao je i da su "potpuni jednomišljenici" s tim u vezi sa arhijerima SPC u Crnoj Gori, mitropolitom Joanikijem, vladikom Metodijem, sveštenstvom i monaštvom.

"Spremni smo da predano radimo na ostvarenju cilja", naveo je patrijarh Porfirije.

 


#   SPC   vera   Crna Gora   verske zajednice   Patrijarh Porfirije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima