Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народни покрет Србије излази на локалне изборе 2. јуна

rssBookmark and Share

Крушевац 21.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Прихватање и трећег захтева опозиције уз прва два, да сви предстојећи избори буду одржани 2. јуна, резултат је наше доследности, рекао је председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић у Крушевцу где је основан градски одбор те странке.

Фото: НПС
Фото: НПС

„Формираће се независна комисија која ће се бавити ревизијом бирачког списка, усвојиће се и закон да они који су променили пребивалиште у последњих годину дана неће моћи да гласају на новом већ на старом пребивалишту. У питању су мали и ситни кораци који треба да нас доведу до коначног циља, а што се мене тиче, само борба доводи до резултата“, казао је он. 

Када су у питању ставови око изласка на изборе 2. јуна, Алексић истиче, да нажалост, није успело да се одржи јединство по том питању. 

„Нисмо успели да останемо јединствени и нисам срећан због тога. Желео сам да изађемо са још јачим и ширим фронтом, да направимо један велики фронт у коме ће бити угледне јавне личности, да имамо кандидата за градоначелника Београда који би био личност која би својим угледом ојачала листу. Верујем да они људи који су чврсто опредељени да ће се борити против ове власти и да ће гласати против њих и ту нема дилеме“, додао је. 

Алексић наглашава да борба тек предстоји и да ће предстојећи избори бити један корак ближе ка циљу. 

„Имамо визију и циљ како Србија треба да изгледа. Једна од кључних ствари за коју ћемо се залагати је одузимање политичке моћи лидерима странака и пребацивање моћи на грађане Србије, јер то је у овом тренутку темељ проблема. Један човек данас има сконцентрисану сву моћ у својим рукама и баш га брига шта мисли народ“, рекао је он. 

Он подсећа да је на изборима 17. децембра направљен најбољи резултат једне опозиционе листе од 2012. године.

„НПС све више расте и имамо све већу подршку грађана Србије. За мање од годину дана постојимо у више од 140 градова и општина широм Србије. Људи осећају да се буди политичка природа и да су промене ту. У Београду је коалиција освојила 35 одсто упркос великој крађи, миграцијама и другим неправилностима“, рекао је он. 

Према Алексићевим речима, озбиљна планска и системска подршка домаћој привреди је један од главних циљева. 

„Желимо да помогнемо нашим привредницима, да би они могли да помогну својим запосленима. Такође, борба против корупције је нешто од чега нећемо одустати. Немилосрдна борба и сасецање у корену. Почећемо од судија и тужилаца, који треба то да раде, а не раде“, закључио је Алексић.


#   Крушевац   НПС Народни покрет Србије   Мирослав Алексић   локални избори 2024
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима